avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire perioada acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire perioada acordare stimulent de insertie

Buna ziua!

Copilul meu a implinit 2 ani pe 12 Mai 2016. Eu am revenit la munca in ian. 2015, de atunci primind stimulent de insertie, luna trecuta fiind ultima suma primita. Stiu ca de la 1iulie 2016 se va prelungi perioada de acordare a stimulentului de la 2 la 3 ani. tinand cont ca el a implinit 2 ani inainte de adoptarea legii, insa nu are inca varsta de 3 ani, ar trebui sa intram si noi in perioada de prelungire a stimulentului sau nu? Daca intram, trebuie redepuse acte sau se prelungeste perioada din oficiu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 5 Iulie 2016
Sunt intr-o situatie similara. Baietelul meu fiind nascut pe 20 mai 2014. Am revenit la serviciu cand acesta a implinit un an, in mai 2015.

Am trimit mail catre anps@prestatiisociale.ro. Raspunsul lor il redau mai jos:


Secretariat <secretariat@mmanpis.ro>
Astăzi la 14:29

Buna ziua,

Daca la data intrarii in vigoare a legii copilul a implinit 2 ani, nu va mai incadrati in prevederile acesteia, deci nu veti mai beneficia de prelungirea acordarii stimulentului de la 2 la 3 ani.

O zi buna!
Multumesc!
nu cred ca e corect mai ales ca am realizat venituti.ar trebuui sa se faca o noua norma si sa beneficiem si noi de noua lege,
In ce privinta sa beneficiati de ea ?
sa beneficiem si noi pana face copilul 3 ani. nu e corect deci prietena mea are fetita de 2 ani a facut acum in iulie si beneficiaza de prelungirea stimulentului iar eu nu ptr ca a facut in aprilie. menrionez ca ne am reintors amandoua in campul muncii .legea era corecta daca beneficiam si noi cei care ne am intors la munca inainte .legi si legi dar ptr ,,regi,,

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil cristinutza02 cristinutza02 Buna seara, Numele meu este Cristina am un baietel nascut pe data de 20.12.2015 doresc sa stiu daca cu noua lege am dreptul la concediul pt.ingrijire ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție GeorgiG GeorgiG Bună ziua, Dacă m-am întors la serviciu când bebe avea 1,8 luni și legea noua referitoare la concediu de creștere copil a intrat în vigoare după 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie IrinaMisu IrinaMisu Mi-am reluat activitatea profesionala, dupa concediu de crestere copil, in 2015 inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului meu. De atunci, pana in ... (vezi toată discuția)