avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIA DE INSOTITOR ACORDATA PERSOANELOR CU ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIA DE INSOTITOR ACORDATA PERSOANELOR CU HANDICAP GRAV SI CARE NU BENEFICIAZA DE ASISTENT PERSONAL

Un batran de 92 de ani cu handicap grav beneficiaza de indemnizatie de insotitor. E vreo problema daca el nu doreste sa angajeze insotitor deoarece au grija de el rudele, cu schimbul ? E obligatoriu sa angajeze insotitor? Trebuie sa achite ceva taxe pt aceasta indemnizatie pe care o foloseste petru medicamente, pampersi si alte necesitati proprii?
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 10:34, 2 Iulie 2016
Nu este obligatoriu să angajeze un însoțitor. Bătrânul are nevoie nonstop, înțeleg, de îngrijire așa că plătește personal mai multe persoane care pot fi chiar din familie.
Dacă banii vin pe numele bătrânului, nu cred că mai trebuie justificați, dar rețineți chitanțe și facturi pentru cheltuielile pe care le faceți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ingrijire batran imobilizat la pat fcostea fcostea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: este vorba de o batrana imobilizata la pat pe care o ingrijesc (cumpar medicamente, ... (vezi toată discuția)
Fiul are obligatia sa o intretina pe mama lui ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: E vorba de o femeie de 8o ani, nevazatoare (grad de invaliditate I - ... (vezi toată discuția)
Pensii persoane cu dizabilitati Maria2019 Maria2019 Daca o persoana cu dizabilitati care momentan este ingrijita acasa cu asistent personal va fi internata intr-un centru specializat ( are alzhaimer ,dificultati ... (vezi toată discuția)