Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua.
Exista urmatoarea situatie:
- mama copilului este in CCC 2 ani in baza art. 2 alin 5 lit. m din oug 111/2010 (absolventa studii superioare) nu a fost salariata. Tatal copilului poate beneficia si el de dreptul la CCC fiind salariat de cel putin 1 an inainte de nasterea copilului.
Intrebarea 1:
tatal poate cere intrarea in CCC in ultimile 3 luni inainte de implinirea a 2 ani de catre copil?
Intrebarea 2:
poate tatal copilului in cele 3 luni de ccc (dar nu mai tarziu de 60 de zile inainte de implinirea a doi ani de catre copil) sa revina la serviciu (sa zicem incepand cu a 3-a zi de cand a cerut CCC ) si sa solicite el stimulent de insertie.
Cei de la primarie i-au spus tatalui ca doar mama copilului poate cere stimulent de insertie (fiind prima care a solicitat CCC), insa aceasta nefiind salariata, nu are acest drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
popaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: popaiu , utilizator 20:25, 2 Iulie 2016
1. Tatal copilului poate intra in CCC 2 cel putin o luna adica poate si mai multe luni daca doreste.

2. - Stimulentul de insertie se poate acorda numai parintelui care a optat primul pentru CCC .
- Pentru un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc oanaoproiu oanaoproiu Buna ziua, Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari: 1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie vs. 1 luna de ccc pentru celalalt parinte AlinaSilvas AlinaSilvas Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil (am optat pentru 1 an) intre 23 mai 2012 - 18 feb 2013. Am depus cererea pentru stimulentul de insertie si am ... (vezi toată discuția)