avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata dupa CCC

Buna ziua,

Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari:

1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 - a?
2) Concediul fara plata de care pot beneficia dupa cele 11 luni trebuie luat obligatoriu imediat dupa terminarea CCC de 11 luni, sau ma pot intoarce la munca 3 luni si dupa sa intru in Fara plata pana ce copilul face 2 ani?
3) Tatal poate beneficia dupa luna 12 de concediu fara plata pana la 2 ani sau doar mama?

Va multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:06, 27 Ianuarie 2015
1. Pentru tatal copilului este repartizata cel p[utin o luna de CCC asa ca poate sa beneficieze si de mai multe luni de CCC.

2. Concediul fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani il puteti solicita oricand fara sa se depaseasca varsta de 2 ani a copilului.

3. - Din ce am inteles eu din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru pentru cresterea copilului si din Normele de aplicare a ei concediul fara plata se acorda parintelui care a intrat prima data in CCC.
- Dar puteti sa intrebati si la AJPIS sau la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Va multumesc pentru amabilitate. Mai am o intrebare:

Daca ma intorc la munca mai devreme cu cateva zile de 11 luni(ca sa primesc stimulentul de insertie) si lucrez 3 luni, voi primi stimulentul de insertie pentru aceste 3 luni, dupa intru in concediu fara plata alte 3 luni, iar ultimele 7 luni pana implineste copilul 2 ani le voi munci.
Intrebarea este: voi mai primi stimulentul de insertie pentru acele 7 luni, daca am avut o intrerupere de concediu fara plata? trebuie de fiecare data sa inchei dosarul la primarie si sa deschid altul?


Oana
1. - Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti putea beneficia de stimulentul de insertie.
- Nu veti beneficia de stimulentul de insertie pe perioada cat tatal copilului se afla in CCC.

2. Daca apoi solicitati concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si in acest timp reluati iar activitatea nu veti mai beneficia de stimulentul de insertie.

3. Cererea pentru stimulentul de insertie se depune la primarie impreuna cu dovada ca ati reluat activitatea (copie dupa decizia de reluare a activitatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si stimulentul de insertie TiberiaGabar TiberiaGabar Buna ziua! Urmeaza sa nasc in luna septembrie 2016 si as vrea sa stiu cum pot alege concediul de crestere copil. Cum se procedeaza ptr obtinerea stimulentului? ... (vezi toată discuția)