avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incetarea contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incetarea contractului de inchiriere

Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume:
"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE
Contr. de inchiriere inceteaza:
a)-de drept,la data incetarii perioadei contractuale
b)-prin acordul partilor
c)-in cazul dizolvarii societatilor com. parti ale contr.
Art 11.(din contract):REZILIEREA CONTRACTULUI
11.1-Rezilierea contr. prin acordul partilor
11.2-Rezilierea unilaterala de catreLOCATOR prin notificare scrisa,transmisa locatarului ,eliberarea spatiului efectuindu/se in 48 ore de la data confirm notificarii
11.3-Rezilierea unilaterala de catre LOCATOR daca locatarul abandoneaza activ comerciala in spatiul inchiriat,subinchiriaza spatiul sau efectueaza transformari neautoriz in spatiul inchiriat
11.4-Rezilierea unilaterala de catre LOCATAR prin notificare scrisa catre locator cu 60 zile inainte de data la care rezilierea poate avea efect.La data specificata de incetare a raporturilor contractuale,locatarul este obligat sa predea spatiul locatorului.Daca locatarul nu respecta per de 60 zile ,Locatorul este indreptatit sa perceapa daune interese in cuantum de doua ori val chiriei de baza pentru per. scursa intre data elib efective si term de 60 zile."

Acestea fiind prevederile contractuale va rog sa/mi raspundeti cum se considera contractul la momentul prezent(18.08.2009) daca locatarul a depus notificare scisa la data 10.12.2008 prin care solicita rezilierea contractului in temeiul Art 11.1 si a Art 11.4.
Contractul este reziliat???????????
Dar Contarctul este incetat???????????
Mentionez ca locatarul nu a eliberat spatiul pana in prezent,iar LOCATORUL nu a transmis nici un fel de notificare pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: minalex , utilizator 19:45, 18 August 2009
Dar dupa ce a depus notificare in 18.12.2008, ramanand in spatiu, locatarul a mai platit chirie?
Daca a platit regulat si locatorul a acceptat, inseamna ca e o prelungire tacita a contractului de inchiriere.
In perioada de preaviz de 60 zile(de la depunerea notificarii si pana la expirarea celor 60 de zile),chiriasul a primit facturi de chirie conform contractului ,precum si facturi de utilitati(energie,salubritate,paza,etc).
aceste facturi nu au fost inca achitate.
Dupa expirarea perioadei de preaviz chiriasul a ramas in continuare in spatiu desfasurandu/si activitatea cu acordul verbal al Locatorului.
S/au mai facturat 2 luni doar utilitati,iar dupa aceea pana in prezent nu s/a mai emis nici o factura.
Locatorul si/a manifestat dorinta verbal de amai ramane in spatiu deoarece spatiul inchiriat face parte dintr/un complex comercial mai mare in care s/au mai inchis mai multe spatii comerciale,si nu dorea sa/i fie afectata imaginea publica prin inchiderea inca a unui spatiu situat la intrarea in complex.
Va multumesc frumos!!!!!!
Am uitat sa mentionez:
in contract se stipuleaza ca nu opereaza "tacita relocutiune'

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere metex ginan ginan Stimati Domni, Poate imi da cineva cateva informatii cum mi-as putea minimaliza pierderile in cazul rezilierii unui contract inchiriere cu soc. Metex cerere ... (vezi toată discuția)
Contr. de inchiriere spatiu reziliat flori2006 flori2006 Buna ziua! Am mare nevoie de un sfat urgent. Am inchiriat un spatiu comercial de la o societate comerciala, sau cel putin asa am crezut.Contractul de ... (vezi toată discuția)