avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire si neacordare prioritate pe trecere de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni

Buna ziua,

Am primit citatie sa ma prezint la politia rutiera, pentru Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni. Un cetatean a facut planere la politie si vrea neaparat sa se faca dreptate = permis retinut. Mentionez ca au trecut mai bine de 20 zile de cand s-a intamplat evenimentul. Am declarat ca nu am cunostinta de asa ceva si ca masina mai poate fi condusa si de sotia mea. Care sunt sansele sa raman cu permisul in portofel? Mi-au spus ca au filmare video, si "martori". Pot contesta in vreun fel , sau exista vreo sansa sa nu mi se retina permisul ?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:00, 24 Iulie 2016
Vedeți după ce se întocmește procesul-verbal de contravenție și, în funcție de conținutul acestuia, urmează să formulați contestația.
Daca au probele de care zic nu aveti sanse in caz de contestatie.
Incercati sa va convingeti ce probe exista la dosar si asa va veti aduce si aminte daca este sau nu real ceea ce zic ei.
Procesele verbale se intocmesc in urma constatarii contraventiei de catre agentii constatatori si nu de catre cetatenii indignati care vor sa se faca dreptate.
Cei care au facut plangerea trebuie sa dovedeasca prin probe cele sesizate in reclamatia depusa la politie iar politia trebuia sa ii solicite intai prezentarea probelor.
In opinia mea in plangere puteti contesta faptul ca procesul verbal pe motiv ca nu a fost intocmit de catre un agent constatator conform prevederilor art. 180 din hg1391.
buna ziua,
Nu este facut proces verbal, vor inca o declaratie de la mine, asta dupa ce NU am recunoscut fapta nici dupa ce am vazut imaginile video. (este o filmare din spate, nu se distinge nr de la masina, nici cine o conduce. Nu se poate aproxima distanta dintre masina si trecere pietoni, se vad doua fete alergand pe trecere pietoni, iar dupa ce au trecut, trec si eu cu masina) . In prima declaratie am spus ca masina poate fi condusa si de catre sotie ( pot declara ca a condus ea masina la intervalul orar respectiv? Am declaratia acasa, urmeaza sa o duc in termen de 5 zile. Daca declar ca am condus eu, in cazul de fata, e posibil sa mi se retina permisul ? Se poate face proces verbal si dupa filmare, ( repet nu pare concludenta ) .
Daca mi s-e intocmeste PV + retinerea permisului de conducere, sunt hotarat sa fac contestatie si sa dau in judecata reclamantul. Cine ma poate sustine (avocat)? Sunt din Campulung Moldovenesc , jud Suceava. Detalii pe mail schollergeorge@yahoo.com.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in ... (vezi toată discuția)