avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea de prioritate pietonilor aflati in traversare pe trecerea de pietoni. Agentul a mentionat in procesul verbal urmatoarele: "a conus autoturismul........................, in care se afla singur, din directia strazii...............in directia strazii.................., iar la trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajati in traversarea regulamentara a strazii pe trecerea pentru pietoni pe acelasi sens de mers cu autovehicolul"
Se invoca art 100/3 din OUG 195/2002.

In fapt, strada pe care era acea trecere de pietoni era una cu sens unic si aici chiar nu stiu care ar putea fi "acelasi sens de mers cu autovehicolul", masina politiei care m-a oprit ulterior circula in spatele meu, cred ca la o distanta de vreo 30-40 de metri, pe ambele parti erau stationate autoturisme pana exact langa trecerea de pietoni. Eu nu am vazut niciun pieton angajat in traversare, e adevarat erau pietoni la 1 metru de trecere, pe ambele parti poate chiar pe trotuar in fata ei, dar nu am vazut niciunul care sa fi pasit pe trecere in momentul in care am ajuns eu. Era oricum destul de greu sa-i vad in timp util fiind masini parcate pe ambele parti pana la cativa centimetrii de marcaj.

Intentia mea este sa contest PV avand in vedere ca nu ma consider vinovat. Lasand asta deoparte nu vad ce proba poate aduce agentul avand in vedere ca se afla in spatele meu, in mers, nu cred ca avea camera radar in functiune, si chiar daca o avea nu avea cum sa vada ceva concret fiind in spatele meu si fiind masini pe ambele parti. I-am solicitat sa-mi prezinte probele, martori sau filmare si nu a vrut. De asemenea nici in PV nu a mentionat nimic despre martori sau proba video.

Ar mai fi de mentionat ostilitatea cu care m-a tratat si faptul ca m-a filmat cu telefonul mobil personal (pe care-l tinea in buzunarul de la piept), m-au testat cu aparatul etilotest ironizandu-ma ca as fi baut avand in vedere ca am protestat si le-am cerut dovezi ale contraventiei.

Ce sanse am daca contest PV (ceea ce chiar doresc sa fac)?

Am facut si unele mentiuni pe PV, ca pietonii NU traversau fiind opriti la marginea trecerii tocmai pentru a acorda prioritate autovehicolelor in deplasare si faptul ca agentul nu a dorit sa-mi prezinte nicio dovada a contraventiei si m-a tratat cu ostilitate si ironie, ba chiar m-a filmat cu telefonul personal fara sa-mi precizeze scopul acestei actiuni, banuiesc ca pentru a ma intimida.

Multumesc anticipat pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:39, 21 Iunie 2016
Sansele depind de modul in care va sustineti cauza.
Solicitati inregistrarea video de pe telefonul agentului si lamuriri cu privire la scopul inregistrarii, politistul nu avea dreptul sa va filmeze in momentul constatarii decat cu un aparat omologat si verificat metrologic.
Bineinteles ca solicitati si probele detinute de politie.
După ce faceți plângerea, la dosar o să se depună raportul agentului constatator. Vedeți dacă există neconcordanțe cu cele menționate în p-v și în întâmpinare. Susțineți că poliția ar fi trebuit să înregistreze contravenția și solicitați depunerea la dosar a înregistrării.
Vedeți dacă cele menționate în cuprinsul p-v de contravenție îndeplinesc condițiile legale.
Multumesc pentru raspunsuri.

Ma puteti ajuta cumva sa redactez contestatia? N-am mai facut asta pana in prezent. Sau sa apelez la un avocat?
@ homebet


Forumul este dedicat discuțiilor punctuale pe teme juridice, nu întocmirii actelor de procedură (vedeți regulamentul). De altfel, întocmirea unor astfel de acte pe un forum nici nu este posibilă întrucât trebuie analizate toate documentele care au legătură cu situația litigioasă.

De asemenea, pe forum nu se stabilesc relații profesionale între cel care întreabă și cel care răspunde. Dacă doriți să contacțați un profesionist în vederea întocmirii plângerii contravenționale, aveți la dispoziție Catalogul Consultanților și Bursa Consultanților (vedeți link-urile de mai jos). Veți alege un consultant din Catalog și/sau veți trimite o cerere de ofertă la Bursă.
www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc%...

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)