avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire si neacordare prioritate pe trecere de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni

Buna ziua,

Am primit citatie sa ma prezint la politia rutiera, pentru Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni. Un cetatean a facut planere la politie si vrea neaparat sa se faca dreptate = permis retinut. Mentionez ca au trecut mai bine de 20 zile de cand s-a intamplat evenimentul. Am declarat ca nu am cunostinta de asa ceva si ca masina mai poate fi condusa si de sotia mea. Care sunt sansele sa raman cu permisul in portofel? Mi-au spus ca au filmare video, si "martori". Pot contesta in vreun fel , sau exista vreo sansa sa nu mi se retina permisul ?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:00, 24 Iulie 2016
Ce veti face daca primiti un accept din partea unui avocat din TImisoara?

Cautati un avocat in oras sau in catalogul consultantilor.

www.avocatnet.ro/content/con...
Intervenţie moderator


SchollerG a scris:
In prima declaratie am spus ca masina poate fi condusa si de catre sotie ( pot declara ca a condus ea masina la intervalul orar respectiv? Am declaratia acasa, urmeaza sa o duc in termen de 5 zile. Daca declar ca am condus eu, in cazul de fata, e posibil sa mi se retina permisul ?

Singurul răspuns pe care îl puteţi primi pe forum este să declaraţi adevărul. Aici nu sunt acceptate discuţiile referitoare la activităţile ce încalcă legea.

De asemenea, pe forum nu se stabilesc relații profesionale între cei care întreabă și cei care răspund. Asta înseamnă că nu lăsaţi pe forum o cerere şi nici adresa de e-mail pentru a fi contactat. Dacă doriți să discutaţi cu un profesionist, aveți la dispoziție Catalogul Consultanților și Bursa Consultanților (vedeți link-urile de mai jos). Veți alege un consultant din Catalog și/sau veți trimite o cerere de ofertă la Bursă.
www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc%...

Vă rog să citiţi şi să respectaţi regulamentul de postare. Mulţumesc anticipat!
www.avocatnet.ro/content/tag...


Gabriela Pintea
SchollerG a scris:

In prima declaratie am spus ca masina poate fi condusa si de catre sotie ( pot declara ca a condus ea masina la intervalul orar respectiv? Am declaratia acasa, urmeaza sa o duc in termen de 5 zile. Daca declar ca am condus eu, in cazul de fata, e posibil sa mi se retina permisul ? Se poate face proces verbal si dupa filmare, ( repet nu pare concludenta ) .


Nu va simpatizez deloc, nu cred o boaba din ce spuneti. Cum v-a spus si moderatorul, pe forum nu se cer sfaturi privind incalcarea legii. Iar faptul ca vreti sa va implicati sotia intr-o "manarie", sa o faceti sa dea declaratii false, ca sa va salvati permisul, imi repugna. Ce o sa faceti cand in joc va fi ceva mai imortant? Cam cat valoreaza in ochii dvs sotia?

Asadar, revenind la chestiune, daca declarati ca nu ati fost dvs. la volan, trebuie sa declarati la politie cine a fost, altfel prezenta dvs. se prezuma. Daca declarati ca ati fost dvs., puteti sa nu declarati nimic la politie legat de cele de care sunteti acuzat. Puteti sa va folositi de "dreptul la tacere" si in instanta. Dupa ce primiti un PV de la politie, aveti dreptul sa-l contestati in instanta. Daca in instanta castigati, puteti sa faceti plangere penala impotriva agentului care a semnat PV-ul pentru abuz in serviciu. Puteti sa faceti plangere penala si impotriva reclamantului.

Dar dvs. deja ati dat declaratii, in care ati avut un comportament "alunecos", de care, daca veti ajunge in instanta, aceasta va tine cont; ati vazut filmele americane 'you may remain silent..." ceea ce dvs. nu ati facut. Deci cel mai bine este, pentru moment, sa asteptati. Politia a incercat sa va intimideze, ceea ce este corect legal, dar nu cred ca se va hazarda sa ajunga in instanta cu probe atat de subtiri. O sa fiti unul din multii contravenienti la legea circulatiei, care scapa nepedepsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis - neacordare prioritate pietoni homebet homebet Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile si am fost sanctionat cu amenda de 500 lei (250 lei in 48 de ore) pentru neacordarea ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in ... (vezi toată discuția)