avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua
sunt in CCo pana la implinirea varstei de 2 ani.as dori sa ma angajez la o alta societate.m-am interesat si mi s-a spus ca o sa iau stimulentul de insertie doar pana la 2 ani.motivul ar fi ca incep munca cand copilul are 1 si 8 luni.daca doresc sa beneficez de stimulent pana la 3 ani ar trebui sa ma angajez cand copilul are 1 si 10 luni.eu din lege am inteles(De mâine, potrivit noilor dispoziții legale, părinţii care obţin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) vor putea beneficia de prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea vârstei de trei ani (respectiv patru ani). În caz contrar, dreptul se va acorda doar până la vârsta de doi ani (respectiv trei ani). eu inteleg minim 60 zile ca pot sa am 110-120 zile lucrate inainte ca copilul sa implineasca 2 ani.primesc stimulent pana la varsta de 3 ani sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 12 Iulie 2016
Daca veti incepe munca cand copilul are 1 si 8 luni, atunci veti primi stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil.

art.7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;

b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

Legea prevede ca intre data implinirii de către copil a vârstei de 2 ani si data realizarii de venituri supuse impozitului trebuie sa fie minim 60 de zile . Prin urmare, pot fi si 80 de zile sau 100 de zile.
mai am o intrebare cand am mers si m-am interesat mi sa spus ca trebuie sa merg la angajator sa cer dispozitia de incetare a A C M eu fiind in concediu de crestere copil urmand ca apoi sa merg la firma care ma angajez sa semnez contractul de munca si dupa sa depun dosarul pt stimulent insertie.problema e ca eu semnez contractul in franta si firma trimite contractul la filiala din Romania.e posibil ca sa dureze 3 saptamani pana la semnarea contractului de munca(acte medicale,pana ajung in franta)imi afecteaza cu ceva.sau exista o lege de transfer catre firma de acolo.eu o sa primesc salariu de incadrare pe Romania #diurna.imi afecteaza cumva cererea pt acordarea de stimulent fiind o perioada de cateva saptamani fara sa cotizez la stat?ce e de facut in situatia aceasta sa nu pierd stimulentul.
Pentru perioada in care nu veti avea venituri supuse impozitului pe venit, nu veti primi stimulent de insertie.

Actele pentru stimulent ar trebui depuse in momentul cand aveti si c.i.m. semnat lanoul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire luna concediu pentru tata Lavi15 Lavi15 Buna ziua, daca copilul s-a nascut in 23.03.2015 si tatal doreste sa beneficieze de luna de paternitate cand trebuie sa ma intorc la servici ca sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Vlaicuandreea Vlaicuandreea Bună ziua, am și eu o întrebare mai primesc stimulentul de inserție pana la 3 ani dacă ma întorc mai repede cu 60 de zile, la munca, în condițiile în ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)