avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Alegerea viceprimarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Alegerea viceprimarului

Viceprimarul unei comune are drept de vot in consiliul local? Ca din cate am auzit partidul care a dat vicele are dreptul sa trimita in consiliul local urmatorul candidat de pe lista de consilieri, deoarece viceprimarul nu mai poate sa isi exerciteze si functia de consilier local. Multumesc anticipat. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 18:00, 25 Iulie 2016
La noi nu a intrat urmatorul A fost ales viceprimarul si atat. O fi bine sau nu...
Viceprimarul este ales din randul consilierilor locali si nu cred ca poate fi inlocuit de o alta persoana.
art 57 alin (7) Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimar / consilier local FRANCISC59 FRANCISC59 Rog explicatie la urmatoarea problema> Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unui consiliu local webman_ro webman_ro Vă fac cunoscute cateva prevederi din Regulamentul de org si functionare a unei Consiliul local ..... „Comuna ......... are un viceprimar, ales în ... (vezi toată discuția)