avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Viceprimar / consilier local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Viceprimar / consilier local

Rog explicatie la urmatoarea problema>
Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri vor intra in viitorul consiliu local.
Intrebarea mea este : in cazul in care unul din cei 3 consilieri din acest partid va fi ales viceprimar atunci eu voi intra in locul acestuia ca si consilier ? - la alegerile precedente asa a fost
Multumesc
Art.13 din regulamentul cadru de aplicare a Lg. 215/2001 dispune ca la data alegerii viceprimarului Consiliul Local ia act de încetarea mandatului de consilier si vine pe postul de consilier următorul de pe lista partidului.
Alex_Munteanu a scris:

Art.13 din regulamentul cadru de aplicare a Lg. 215/2001 dispune ca la data alegerii viceprimarului Consiliul Local ia act de încetarea mandatului de consilier si vine pe postul de consilier următorul de pe lista partidului.


Legea trebuia cunoscuta de candidat. Cati or mai fi care nu cunosc legile?
Nu am pretentia ca fiecare candidat la consiliul local dintr-o comuna din cucuietii din deal sa stie legea.

Să aibă acolo un jurist bun si un primar cu capul pe umeri si e ok.
Nu numai legea aceasta ci si altele. Decizia primarului depinde de votul consilierilor. Acum imi explic de ce avem probleme si ei cred ca totul este bine (poate pentru ei).
Stimate domn ! Am pus intrebarea aceasta deoarece intr un loc (art13 citat) scrie asa dar in alt loc scrie altfel :I. Art. 57 alin. (7) din Legea nr. 215/2001 nominalizează expres unica incompatibilitate
existentă în raportul juridic dintre calitatea de viceprimar cu cea de consilier local:
„viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia
aferentă acestui statut”.

Alte discuții în legătură

Renuntare mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua! Vin cu o intrebare un pic aparte si doresc sa nu se interpreteze ca avand vreo implicare politica. Ridic , doar din punct de vedere juridic, ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)