avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... modificare traseu retea electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

modificare traseu retea electrica

buna ziua .
doresc sa modific acoperisul unei cladiri dar ma incomedeaza reteaua electrica ,e-on imi da solutia de a muta 2 stalpi pe terenul meu dar imi sugereaza sa suport cheltuielile .Este normal sa suport interventia asupra retelei de distributie ce le apartine ?
va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:18, 28 Iulie 2016
Pentru a modifica acoperisul casei trebuie sa detineti autorizatie de ctie. de la primarie, autorizatie pe care nu o puteti obtine fara avizul ENEL legat de reteaua actuala de distributie energie electrica. Cum ENEL nu are motiv in nume propriu sa modifice reteaua (nu detine buget/ fonduri alocate), nu va da avizul decat daca modificati dvs., reteaua pe cheltuiala dvs., in baza unui proiect intocmit si executat de catre ENEL/ firma agreata de ENEL.
Inainte de a muta stalpii de terenul dvs. ar trebui sa aveti in vedere eventuale extinderi/ modernizari pe care doriti sa le faceti in viitor. De preferat, stalpii comuni sa fie montati pe domeniul public, nu in curtea dvs. Eventual daca este un stalp care va deserveste doar pe dvs. sa acceptati montarea acestuia in curtea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri electrice tranziteaza proprietate privata Boeru Ionut Boeru Ionut Buna ziua. Suntem 8 prorietari beneficiari ai unei retelei subterane de cabluri electrice construita de CEZ. Cablurile tranziteaza un teren privat. Vechiul ... (vezi toată discuția)
Legare la stalpi montati de mine Gecris Gecris Buna ziua Am o casa de vacanta care se afla la o distanta de 65 ml fata de reteaua electrica la care ma pot bransa. Va fi necesar sa fie montati vreo 4 stalpi ... (vezi toată discuția)
De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)