avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legare la stalpi montati de mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legare la stalpi montati de mine

Buna ziua
Am o casa de vacanta care se afla la o distanta de 65 ml fata de reteaua electrica la care ma pot bransa. Va fi necesar sa fie montati vreo 4 stalpi ca sa pot avea un bransament la casa. Daca voi realiza aceasta lucrare pe cheltuiala mea, ceilalti vecini de pe drumul de servitute (ca este un astfel de drum) care se vor lega la acesti stalpi, vor fi obligati sa ma despagubeasca cu ceva?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:14, 22 August 2021
In mod normal, da. Reteaua facuta initial pe cheltuiala dvs. va intra in propietatea firmei de distributie curent electric, dupa terminarea lucrarii.
Cand va hotarati sa cheltuiti ar trebui sa incheiati un document cu firma de distributie electrica (obligatia extinderii retelei este a acesteia pe cheltuiala sa, urmanad sa recupereze ulterior sumele din chitantele lunare de consum), in sensul de a va recupera cheltuiala, adica sa nu permita racordarea vecinilor daca doritorul nu prezinta un document ca v-ar fi despagubit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare simpla, în 2019 am început demersurile ... Pascutz Pascutz Bună seara, am o întrebare simpla, în 2019 am început demersurile pentru construcția unei case,a trebuit sa fac extindere de rețea electrica ca să ma ... (vezi toată discuția)
Bransament electric ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua Am nevoie de sfatul unui cunoscator, trebuie sa trag cablu pt. curentul electric prin curtea vecinului, trebuie sa obtin acordul sau la notariat, am ... (vezi toată discuția)