avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie pentru intretinere intre liceu si facultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie pentru intretinere intre liceu si facultate

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi lamuriti cateva probleme cu pensia de intretinere.
Sotul are un fiu care a implinit 18 ani in luna iunie 2016. In iulie a intrat la facultate. Pensia se suspenda pana la inceperea anului universitar sau care este procedura legala? Va mutumesc anticipat. C S
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:05, 29 Iulie 2016
Pensia a incetat la implinirea varstei de 18 ani, si se va relua numai in baza unei hotarari judecatoresti daca tatal nu va plati de bunavoie. Daca tatal plateste de bunavoie,sa-si pastreze dovezi.
Vacantele nu sunt motiv de intrerupere a pensiei, pentru ca si in vacante copilul ala care nu se poate angaja are nevoie de mancare, de haine, intr-un cuvant traieste ... Majoratul este motiv de intrerupere.
Daca hotararea dispune pana la 18 ani atunci doar prin plata de buna voie se poate acoperi obligația de întreținere.

Daca in hotarare scrie 18 sau cel mai tarziu 26 daca continua studiile atunci va trebui sa isi achite aceasta obligație fara a conta vacanțele intersemestriale pt ca nici la liceu nu au contat de ex. Plus ca nevoia de întreținere este constantă.

Daca nu va achita pensie, copilul devenit major este titularul acțiunii de obligarea a tatălui la plata întreținerii făcând dovada continuării studiilor si a persistenței stării de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara!- pensie de intretinere major Rody76 Rody76 Copilul meu luna viitoare implineste 18 ani si inca este elev.Mai primeste pensie alimentara sau trebuie iar sa il dau in judecata pe fostul sot? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)