avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt hartuita si santajata de catre parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt hartuita si santajata de catre parinti

Buna ziua,

Am niste probleme foarte urate cu parintii mei, indeosebi cu mama mea. Mi-a cumparat o garsoniera unde si-a pus dreptul de uzufruct iar eu la momentul respectiv n-am stiut ce presupune asta, fiind destul de paralela cu termenii astia pe la 18 ani. Acum ma ameninta cu garsoniera care e inchiriata ca se baga peste ea, il pune pe chirias cu care am facut un contract legal intocmit la administratia financiara (cu acordul ei) sa-i trimita ei chiria. Toate astea pentru ca nu vreau sa ii raspund la telefon, telefoane pe care le primesc de 20 de ori pe zi, inclusiv pe la 3-4 noaptea ca sufera de insomnie (are si alte probleme psihice). Ma ameninta ca suna televiziunile ca sa zica ca sunt un copil rau care nu-si mai baga in seama parintii. A chemat chiar si politia si s-a dus peste chirias sa intrebe de mine, desi stia ca stau cu prietenul meu si nu-s moarta sau sechestrata pe undeva. Eu nu vreau sa mai tin legatura deoarece am fost supusa unor traume in mediul in care am crescut si acum incerc sa-mi revin. Ce e de facut ca sa scap de ei si sa nu ma mai caute? Sunt in stare sa renunt si la garsoniera, numai sa ma lase in pace.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
ContSters400801, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 09:49, 6 August 2016
schimbati-va numarul de tel, mutati-va si gata.
cat mama e in viata, ea poate locui sau incasa chiria. Dupa decesul ei, va veti putea folosi garsoniera dupa cum doriti.
Uzufruct au ambii parinti? cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu ei si sa renunte la uzufruct (la notar)daca tot nu stau in garsoniera.Fiti mai toleranta cu mama daca are probleme psihice. Vorba dulce......
Avind in vedere faptul ca parintii v-au cumparat garsoniera si au uzufruct pe ea inseamna ca practic sinteti la mina lor, pot face ce vor.
Acum totul depinde de dumneavoasta - acceptqati situatia si incercati sa faceti pe plac parintilor, in special mamei, or pur si simplu le dati garsoniera inapoi si plecati in lumea larga, taind orice legatura cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate scoate dreptul de proprietate de catre uzufructuar? justme890 justme890 Asa cum spune si titlul, as vrea sa stiu daca dreptul de proprietate poate fi scos de catre mama mea, care are drept de uzufruct pe o garsoniera unde sunt ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in cazul asta? ContSters309576 ContSters309576 Situatia e in felul urmator: am o garsoniera unde sunt trecuta proprietar, insa mama mea are drept de uzufruct. Aceasta garsoniera este inchiriata si e singura ... (vezi toată discuția)
Parintii ma dau in urmarire generala justme890 justme890 Am 27 de ani si acum un an jumatate, am decis sa nu mai tin legatura cu parintii mei pentru ca mi-au facut destul rau si ma ameninta mereu ca ma dau in ... (vezi toată discuția)