avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor

Sunt functionar public si, deoarece sotia lucreaza in strainatate, am cerut concediu fara plata in baza art. 95 alin 2 din Legea 188 pentru a putea sa am grija de cei doi copii minori.
Poate sa-mi fie refuzat acest concediu sau este un drept legal? In caz de refuz, care este procedura legala de urmat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
Denisalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Denisalin , utilizator 16:52, 8 August 2016
1. Potrivit art.95 alin.1din Legea 188/1999, raportul de serviciu se poate suspendă la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim.

O semnificatie a notiunii de interes legitim personal este data de art.2 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, si anume :
interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat.

2. Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face în scris, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea.

3. Consider ca, solicitarea dvs. este pentru un interes personal legitim.
Avand in vedere ca este un interes personal legitim si ca am acest drept legal, in cazul in care cererea este refuzata, care este calea legala si fireasca de urmat ? Cui ma pot adresa ?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Va puteti adresa instantei de judecata.
Va multumesc.Presupun ca va referiti la instanta de contencios-administrativ, nu ?

Alte discuții în legătură

Suspendarea raportului de serviciu henriettebondar henriettebondar Buna ziua, Solicit interpretarea art.95 alin.2. din Legea nr. 188/1999,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare. ,,Raportul de serviciu se ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim alexandru andra alexandru andra Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - interes personal legitim ally.emilly ally.emilly Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un ... (vezi toată discuția)