avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea raportului de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea raportului de serviciu

Buna ziua,
Solicit interpretarea art.95 alin.2. din Legea nr. 188/1999,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare.
,,Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public,pentru un interes personal legitim,in alte cazuri decat cele prevazute la alin.(1) si la art.94 alin.(1),pe o perioada cuprinsa intre o luna si
3 ani.,,
Care ar fi ,,interesul personal legitim,, in contextul Legii nr. 188/1999?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: henriettebondar , utilizator 08:53, 5 Iulie 2011
O semnificatie a notiunii de interes legitim personal este data de art.2 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, si anume : interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat.

”Interes personal legitim" poate fi intotdeauna o problema ce are legatura cu sanatatea, precum si orice situatie personala ce poate fi asociata cu un drept fundamental prevazut de Constitutie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea - interes personal legitim ally.emilly ally.emilly Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor Denisalin Denisalin Sunt functionar public si, deoarece sotia lucreaza in strainatate, am cerut concediu fara plata in baza art. 95 alin 2 din Legea 188 pentru a putea sa am grija ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu-interes personal legitim alexandru andra alexandru andra Conform art.95 alin 2 din legea 188/1999 doresc sa suspend raportul de serviciu din institutie, pentru interes personal legitim(propunere de a lucra o perioada ... (vezi toată discuția)