avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturi

Buna, as dorii sa stiu cum pot sa-l decad pe fostul meu sot din drepturile parintesti ale fiului nostru.Pe scurt fiul meu are 5 ani,eram insarcinata cand am divortat iar copilul nu a intrat in discutie la tribunal.Ulterior am nascut iar la tata este trecut fostul meu sot.Nu i-am cerut pesie alimentara, deci nu plateste nimic, nu a cerut dreptul la vizita, copilul nu-l cunoste nu stie de existenta lui. Nu pot sa scot copilul din tara fara acordul lui dar de el nu mai stiu nimic,nu este in tara.As vrea sa nu mai aiba nici un drept asupra copilului.Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: amocj , utilizator 20:26, 21 August 2009
Printr-o actiune in instanta, puteti obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa fie suplinit acordul tatalui, daca aceasta plecare este in interesul minorului.
Cu plecarea am inteles dar dorinta mea ar fi sa-l decad de tot din drepturi, ce sanse as avea?
decaderea din drepturile parintesti e o chestie destul de grava, care nu cred ca s-ar pronunta doar pentru ca tatal nu-si viziteaza copilul...

Codl familiei:

Art. 109. - Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania, instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.


Insa... daca v-a fost incredinta copilul doar dvs. ar trebui sa-l puteti scoate din tara fara nici un fel de probleme!
Ce spune hotararea de divort in privinta copilului?
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
ContSters56778, utilizator
Eram gravida in 6 luni la divort, nu s-a discutat nimic despre copil, nu e incredintat nimanui.
In legatura cu articolul 109 eu cred ca ma regasesc in situatia de acolo adica "neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului ".Fostul meu sot nu ca nu-l viziteaza,nu-l cunoaste deloc,nu-l intereaza nimic de acest copil.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Nu gasesc rezovare uncetatean uncetatean O fosta sotie si un fost sot si un copil minor nu se inteleg.Sotul certaret,amenintator,ia copilul la dreptul de vizita chiar daca copilul nu vrea(nu este ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti FlorentinaS. FlorentinaS. Buna ziua, doresc sa-l decad pe tatal copilului meu cu care nu am fost casatorita, din drepturile parintesti din mai multe motive si doresc sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)