avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii restante la sanatate din venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii restante la sanatate din venituri independente

Buna ziua! Mama mea lucreaza in Italia din 2004 cu contract de munca, permis de sedere,taxe, impozite platite etc.
In urma cu aprox. 3 ani a primit de la ANAF o instiintare cum ca ar avea o datorie de aprox. 3000 lei pt obligatii restante la bugetul asig. de sanatate din venituri independente (??????). A mers la ANAF la Giurgiu si de acolo au trimis-o la Bolintin Vale la Taxe si impozite unde a depus o serie de documente solicitate (copie dupa contractul de munca din Italia, permisul de sedere, dovezi de achitare a taxelor in Italia etc.). A primit si un nr. de inregistrare si i s-a dat de inteles ca lucrurile s-au lamurit si ca nu mai are nici o datorie.
Mentionez ca mama nu are NICI UN FEL DE VENIT INDEPENDENT in Romania!
De 2 ani este pensionara in Romania iar acum in august 2016 a constatat ca are o poprire de 300 lei pe pensie pt o datorie de 4275 lei pt OBLIGATII RESTANTE LA BUGETUL ASIGURARILOR DE SANATATE.

Ma poate ajuta si sfatui cineva cum pot clarifica situatia asta si implicit cum pot anula aceasta datorie "falsa" sa ii zic asa.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: naemonica , utilizator 14:36, 19 August 2016
E necesar sa mearga mama LA EXECUTORUL JUDECATORESC care a infiintat poprirea, sa solicite duplicate dupa toate actele dosarului exercutional si sa formulati contestatie la executare. Va sugerez sa va adresati unui avocat din cadrul baroului judetului unde s-a infiintat poprirea ( in principiu, puteti angaja orice alt avocat din alte judete, insa vor creste costurile cu deplasarea, cazarea acestuia, etc.)
Multumesc frumos pt ajutor! Cei de la banca au spus ca poprirea (nu stiu daca exprimarea este corecta -cert este ca s-a oprit suma de 300 lei din pensie) este pusa de cei de la taxe si impozite Bolintin, nu de catre vreun birou judecatoresc (cel putin asa am inteles din discutia avuta cu cei de la banca). Vom merge acolo sa depunem o contestatie.

O zi buna va doresc!
Atentie! Contestatia trebuie depusa la Judecatorie! Dvs. trebuie sa va adresati acelui birou ( tot de executare silita este) pentru a va lamuri despre ce sume e vorba, perioada, etc.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii buget/ vanzare masina RomulusA RomulusA buna ziua, detin o firma mica cu datorii la bugetul de stat. nimic nou sau spectaculos desigur. am ajuns insa in situatia in care statul a trimis poprire ... (vezi toată discuția)
Abuz poprire - rog raspuns urgent jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: in octombrie 2010 am primit la sediul societatii o adresa de infiintare a popririi ... (vezi toată discuția)
Instiintare poprire salariu seby14 seby14 Buna ziua, In 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la banca in valoare de 3500 euro. Dupa trei ani de platit rate am fost in imposibilitate de a mai ... (vezi toată discuția)