Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita de varsta

Subiect :pensie limita de varsta
Scris de: GRUNCA MARIAN la data de 21.08.2016
Gen:Masculin
Data nasterii:12.06.1951
Stagiul de cotizare personal :45 ani si 6 lunii + 2 ani si 1 luna stagiul militar .
Alte date:am depus dosarul de pensie in luna Iunie 2016

Intrebare:Conform Legii 263 / 2010 stagiul complet de cotizare este de 35 ani .
- Ce se intampla cu anii lucrati peste stagiul de cotizare de 35 ani, in cazul meu 10 ani si 6 luni, lucrati efectiv si platit CAS lunar conform legii ? Ce prevede Legea 263 / 2010 in astfel de cazuri. Ce bonificatie primesc pentru aceasta perioada?

Va multumesc anitcipat .
Cu stima,
Marian Grunca
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:47, 21 August 2016
Se fac punctajele anuale pe toti anii de activitate.
Total puncte acumulate pe intreaga activitate : 35 = punctajul mediu anual
Anii de stagiu cu care se depaseste stagiul complet contribuie la cresterea cuantumului pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului pensiei MIA_VL MIA_VL DIN LEGEA 263/2010 AM INTELES CA NUMARUL DE PUNCTE ACUMULAT DIN CONTRIBUTII SE IMPARTE IN FINAL LA STAGIUL COMPLET DE COTIZARE. DACA AR FI SA IES LA PENSIE ... (vezi toată discuția)
Cariera militara completa pavellevap pavellevap astazi pe televiziuni s a tot utilizat termenul *cariera militara completa. stie cineva ce semnificatie are in privinta stagiului de cotizare si a varstei de ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare viorelus viorelus In formula pe baza careia se determina punctele de pensie, stagiul complet de cotizare este fix ,functie de data nasterii,in orice moment al ... (vezi toată discuția)