avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare concediu crestere copil

Buna ziua,
Problema mea este cu suspendarea concediului de crestere a copilului. Daca tatal nu lucreaza si nu realizeaza venituri impozabile se suspenda indemnizatia? Mentionez ca la data la care am depus actele pentru acordarea indemnizatiei doamna de la asistenta sociala mi-a spus ca am dreptul sa stau 2 ani deoarece sotul nu este angajat. intrebarea mea este urmatoarea pot sa stau eu cu copilul si ultima luna si sa beneficiez de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 24 August 2016
1. Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci dvs. beneficiati de CCC si indemnizatie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. - Dar daca reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani puteti benficia de stimulentul de insertie de 532 lei lunar pana implineste copilul 3 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 532 lei lunar.
copilul implineste 2 ani pe 6 septembrie si am primit ieri decizia de suspendare a indemnizatiei incepand cu data de 7 august. am fost la Agentia Judeteana Pentru Plati si Inspectie Sociala si mi-au spus ca daca sotul nu lucreaza nu schimba cu nimic situatia, indemnizatia se suspenda. Acum eu as vrea sa fac o contestatie. Imi puteti spune va rog cum ar trebui sa o fac?
Este greu de precizat exact continutul contestatiei pe Forum.

In contestatie mentionati situatia faptica - data de cand ati intrat in CCC, faptul ca tatal copilului nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de cel putin o luna de CCC, faptul ca ati anuntat sau nu AJPIS de aceasta situatie.

In final, solicitati admiterea contestatiei, anularea deciziei contestate si emiterea unei noi decizii.

Ati anuntat AJPIS ca tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de luna rezervata celuilalt parinte?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Cand ati depus actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuia sa depuneti si dovada ca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatie.

2. Faceti contestatia si postati si aici raspunsul primit sa vedem care este motivul invocat de AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie crestere copil IuliaE IuliaE Buna ziua, Fiica mea implineste 1 an pe 25.04.2013, insa eu mi-am reluat activitatea la locul de munca incepand cu data de 01.04.2013. Prin urmare, am depus o ... (vezi toată discuția)
Ccc Strutyzrz Strutyzrz Dacă tatăl nu își ia CCC,care este ultima zi in care mama se poate întoarce la serviciu ? Va primi indemnizația pt ultima luna ? Multumesc (vezi toată discuția)
Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)