avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum procedăm dacă firmele situate la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum procedăm dacă firmele situate la parterul blocurilor din Asociație sunt trecute la Întreținere cu 1-2 persoane ?

Cum procedăm dacă mai toate firmele situate la parterul blocurilor din Asociația noastră (care au zilnic mulți angajați și un trafic mare de persoane), sunt trecute la Întreținere cu 1-2 persoane ?
De exemplu, noi avem la Parterul blocului zeci de firme, ca de exemplu: Coafor, Firmă de înfrumusețare, Bancă, Moto-Velo, Firmă de Asigurări, magazin alimentar, etc. Numai angajații permanenți sunt între 2 și 10 persoane.
La fel, vedem lunar consumuri de 1 mc, maxim 2 mc de apă, mai ales la firmele ce țin de cosmetică sau înfrumusețare !
Logica și realitatea ne spune că e imposibil sa consumi 1 mc pe lună, dacă ai un Coafor (!?) ... nu mai zic de faptul că la Întreținere sunt trecute maxim 2 persoane, cu toate că angajatele sunt vreo 5, plus clientele care sunt zilnic în număr de peste câteva zeci !
Aceleași probleme sunt și la restul firmelor de la Parter, deoarece „șefii“ Asociației ori sunt incompetenți, ori sunt „mână-n mână“ cu acele firme.
Ce putem face să reglementăm aceste probleme destul de anormale, deoarece noi plătim foarte mult consumul de apă, dar și pierderi mari, care e posibil să se regăsească în aceste mici/mari escrocherii pe care nu le-a sesizat nimeni până acum !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:29, 24 August 2016
asa123 a scris:
Cum procedăm dacă mai toate firmele situate la parterul blocurilor din Asociația noastră (care au zilnic mulți angajați și un trafic mare de persoane), sunt trecute la Întreținere cu 1-2 persoane ?

Daca aceste firme au intrare separata de casa scarii proprietarilor de apartamente, in evidenta asociatiei si pe listele de plata trebuie sa apara zero persoane. Nu platesc nimic din cheltuielile pe persoana.
vedem lunar consumuri de 1 mc, maxim 2 mc de apă, mai ales la firmele ce țin de cosmetică sau înfrumusețare !

Daca fiecare spatiu comercial are apometrul sau, plateste atat cat indica apometrul indiferent de numarul de persoane.
...„șefii“ Asociației ori sunt incompetenți, ori sunt „mână-n mână“ cu acele firme.
Ce putem face ..

Cea mai usoara cale: luati-le locul! Candidati la functia de presedinte si in aceasta calitate aveti posibilitatea sa deveniti in ochii altora la fel de incompetent ca cei actuali ori dimpotriva sa va demonstrati competenta.
Succes!
se incheie o conventie cu fiecare firma si acolo se pot negocia media de persoane.
Subscriu celor enuntate mai sus si completez cu inca o solutie privitoare la hotararile in adunarea generala a proprietarilor, adoptate in temeiul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire apometre Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care un locatar nu citeste apometrele la sfarsitul lunii administratorul conform legislatiei (asa spune el) calculeaza la pausal.Este ... (vezi toată discuția)
Escrocherie la o companie de apă RicaRamurica RicaRamurica Eu am un apometru a cărui rotiță se învârtea și când nu consumam apă. Escrocii de la o companie de apă m-au mințit că am avarie, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Se poate incheia contract individual cu furnizorul de apa in complex rezidential? doctorATU doctorATU Locuiesc in complex rezidential, apartamentul este contorizat dar lunar platesc pierderi din retea; am identificat apometre ale spatiilor verzi care nu ... (vezi toată discuția)