avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire apometre

In cazul in care un locatar nu citeste apometrele la sfarsitul lunii administratorul conform legislatiei (asa spune el) calculeaza la pausal.Este corect?
Vecinului de la parter ii pune la plata liftul.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:44, 6 Aprilie 2012
Ii calculeaza un consum estimat ca nu poate ghici cat a consumat,sa aiba grija sa isi dea mereu consumul ca nu e asa greu.Vecinul de la parter este trecut la lift... la intretinerea liftului,pentru care se plateste o suma lunara catre o firma autorizata,este obligata toata lumea sa contribuie,cat priveste costul energiei pentru functionarea liftului,poate fi scutit daca exista o hotarare in cadrul asociatiei,daca nu exista uscatorii la ultimul etaj pe care acesta le foloseste,daca este masurat separat consumul pentru lift sau nu...
Am fost si eu intr-o astfel de situatie si am aflat ca nu exista lege in care sa fie prevazut cum se calculeaza consumul de apa cand nu se citesc contoarele. Ar trebui ca asociatia sa aiba un Regulament propriu, adoptat prin hotarare a adunarii generale. Chiar daca vi s-a trecut o cantitate de apa mai mare decat consumati, se va face apoi regularizarea.
Da, in cazul in care nu se cunoaste consumul rezultat din citirea indexului apometrului, administratorul va trece pe lista de plata o cantitate de apa.
Aceasta poate fi estimata, rezulatata ca diferenta, repartizata..., in functie de modul de gestionare a consumului de apa stabilit de fiecare comitet executiv conform art. 40(1) din H.G. 1588/19.12.2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Asa cum s-a spus si mai sus, cheltuielile de intretinere a liftului se repartizeaza pe toti proprietarii, indiferent de etaj, conform cotei indivize (suprafata utila a apartamentului), iar energia electrica pentru functionarea liftului se repartizeaza pe numar de persoane.
Prin hotararea adunarii generale pot fi scutiti, in conditiile prevazute de lege, de la plata energiei electrice pentru functionarea liftului, persoanele care locuiesc la parter si/sau la etajul unu.
Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu posibilitatea montarii apometrelor intr-un apartament. Daca apometrele sunt instalate de catre o firma autorizata, iar consumul este declarat lunar, este obligata Asociatia de proprietari sa il ia in considerare?

In blocul in care locuiesc nu sunt montate apometre, iar Preseditele de bloc nu sustine montarea lor. Care este calea legala in aceasta situatie?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Daniela_82, utilizator
Calea legala: hotararea AG a proprietarilor. Propuneti ca punct distinct la ordinea de zi, discutati, supuneti la vot... Cum isi sustine punctul de vedere dom' Presedinte?
In principiu, montarea apometrelor duce la o scadere drastica a consumului de apa, ceea ce pe total este o solutie extraordinara din toate punctele de vedere, atat pentru economia nationala, cat si pentru economia omului de rand - insa sa nu se cada in cealalta extrema ca la noi, spre exemplu: familie compusa din 2 persoane, consuma sub 1 mc de apa rece pe luna, familie compusa din 5 persoane, consuma 2-3 mc de apa pe luna. (Kasai, romanul!).

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)
Contributie întreținere Covalcică Daniela Covalcică Daniela Proprietarul de la parter trebuie să plateasca pentru întreținerea liftului ? (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)