avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala

V-as ruga sa imi spuneti daca, in caz de pensionare anticipata partiala, pot realiza venituri din drepturi de autor, fara sa mi se suspende pensia.
Cel mai recent răspuns: DoinaLica , utilizator 18:42, 5 Septembrie 2016
Va multumesc pentru raspuns, insa am citit acel text pe care mi l-ati trimis pina l-am invatat pe de rost inca demult, dar nu inteleg nimic. Va rog, daca se poate, un raspuns clar si simplu la intrebarea mea: da sau nu.
1. Parerea mea este ca dvs. intrati la:
alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale

si deci puteti cumula pensia anticipata partiala cu venituri din drepturi de autor, in conditiile prevazute in articolul respectiv.

2.- Dar noi, consultantii de pe acest forum, nu suntem in masura sa dam decizii obligatorii pentru casele de pensii.
- De aceea este bine sa intrebati fie la Casa de Pensii de care apartineti (si sa cereti raspuns in scris) fie la CNPP, pe:
cnpp.ro/intreaba-un-consultant
cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Va multumesc. Am intrebat la cnpp.ro/intreaba-un-consultant, dar raspunsul nu a venit inca, iar la Casa de pensii din Timisoara, unde locuiesc, voi merge saptamina viitoare. Stiu insa un caz concret in care pensia a fost suspendata pentru ca s-a realizat un venit pe baza unui contract de editare. E ciudat cit de interpretabila e legea.
1. Tocmai din cauza interpretarilor diferite pe care le dau casele teritoriale de pensii ar fi bine sa aveti un raspuns in scris de la CNPP.

2. - Daca au trecut 30 de zile si nu ati primit raspuns reveniti si insistati sa vi se raspunda la intrebarea dvs.
- Va puteti adresa si Ministerului Muncii (de care apartine CNPP) si sa sesizati ca nu ati primit raspuns de la CNPP.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Petitie fara raspuns acum 5 luni am trimis prin e-mail o sesizare la casa de pensii ... Bibi020844 Bibi020844 Acum 5 luni am trimis prin e-mail o sesizare la casa de pensii Brasov deoarece nu am primit decizia de recalculare a pensiei. Neprimind nici un raspuns, acum 2 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie motis motis Sunt pensionar militar,şi am vârsta de 57 de ani. Din 2013 sunt angajat la o instituţie de stat, cu contract individual de muncă. Conform L-223/2015, ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, Am continuat sa lucrez si dupa pensionare si am depus doua cereri de recalculare a pensiei una anul trecut in februarie si una anul acesta in ... (vezi toată discuția)