avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal acident de circulatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal acident de circulatie

Salutare...am cazut si eu un moto-scuter mai exact am fost implicat intr-un un accident de circulatie cu autovictima si mi-a venit acasa de la politie o hartie in care scrie ceva de genul:Va facem cunoscut ca la data de 07.08.2016 v-a fost intocmit dosar penal in cauza se efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunii prev.si pede. de art 196 alin.1 din codul penal.Am cautat articolul asta pe tot netul si nu l-am gasit ce insemna mai exact? Eu pur si simplu m-am dezechilibrat si am cazut nu am incalcat nici o regula de circulatie,doar eu m-am ranit am avut nevoie de 9 zile de spitalizare.Imi anuleaza permisul de conducere si gata ma baga si la puscarie?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:43, 13 Septembrie 2016
Art. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Functie de rezultatul cercetarilor se va dispune masura in consecinta.
pai problema e ca eu nu am baut nici un gram de alcool in toata luna respectiva nu numai in ziua respectiva...la spital eram constient cand mi-au recoltat sange. Si doctorul si politistul mi-au zis ca AM ALCOLEMIE 0.De ce naiba ma incadrat la acea fapta???Deja sunt in ceata nu mai inteleg nimic.Mine ma duc dupa avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
ovvy18, utilizator
ovvy18 a scris:
De ce naiba ma incadrat la acea fapta???

Nu v-a incadrat pe dvs. la acea fapta, ci s-a deschis un dosar penal cu privire la acea fapta, caci asta este procedura, adica se dispune inceperea urmaririi penale cu privire la fapta si ulterior, daca lucrurile stau asa cum spuneti, se va da clasare.

Ratiunea legii este ca trebuie stabilit faptuitorul si apoi existenta vinovatiei, de exemplu era posibil ca cineva (altcineva in afara de dvs.) sa va arunce cu ulei pe drum sau sa nu va stranga bine o conducta de la frana cand v-a reparat motorul. Sau alta ipoteza - ati fost doi pe motor, a condus celalalt, ati cazut si vinovatul s-a facut nevazut, a venit politia si dvs. ati spus ca dvs. ati cazut, etc, si pot fi si alte ipoteze, dar v-am expus doua pentru a intelege.

Daca insa se va stabili ca dvs. sunteti faptuitorul si nu este intrunita vinovatia (si probabil ca nu este), se va da clasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu autovatamare,consecinte. ovvy18 ovvy18 Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii ... (vezi toată discuția)
Clasare dosar penal markomarius1 markomarius1 Buna seara, Cine mi-ar putea oferii niste lamuriri cu privire la un dosar penal in care am calitate parte vatamata: -am suferit un accident rutier, fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier. rezolutie: culpa celuilalt si totusi mi-am provocat singur auto-vatamare ? de ce ? M0t0 M0t0 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier al carui nu am fost vinovat la producerea lui dar in schimb circulam cu o motocicleta pentru categoria ... (vezi toată discuția)