avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier. Rezolutie: Culpa celuilalt si totusi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier. Rezolutie: Culpa celuilalt si totusi mi-am provocat singur auto-vatamare ? De ce ?

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier al carui nu am fost vinovat la producerea lui dar in schimb circulam cu o motocicleta pentru categoria A, a carei capacitati era mai mare decat imi permitea categoria pe care o aveam, respectiv A2.

Am fost incadrat la Art. 335 alin.2(conducerea cu permis de conducere necorespunzător), permisul mi-a fost retinut pentru toate categoriile "B,B1,AM,A1,A2" si am primit dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Ulterior am primit rezolutia de la parchet in care se specifica faptul ca sunt scos de sub urmarire penala sub aspectul savarsirii a infr. prev. de art.196 alin 1 Cp si art. 335 alin 2 Cp.
Clasarea cauzei fata de cel ce initial a fost vinovat la "producerea accidentului" sub aspectul savarsirii intr. prev. de art. 196 alin 2,3 Cp.

Fiecare plateste pentru fapta sa iar culpa comuna nu are cum sa existe in cazul acesta.

Doresc sa stiu de ce mi-a fost adaugat ulterior de procuror si art. 196. alin 1 din moment ce nu eu am fost vinovat pentru producerea accidentului.

Art. 196 Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Infractiunea pe care am facut-o eu nu "a cauzat vatamarea mea corporala" ci infractiunea pe care a facut-o conductorul autovehiculului cu care am intrat in coliziune a cauzat vatamarea mea corporala cat si dauna totala a motocicletei pe care o conduceam.
Daca eram devina la producerea accidentului putea fi luata in considerare auto-vatamare pentru a fi incadrat la art. 196 alin 1 dar cum nu eu am fost devina pentru vatamarea mea corporala de ce mi-a fost adaugat art 196 alin 1 ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: M0t0 , utilizator 19:28, 22 Aprilie 2016
Asa s-au sesizat ei initial, trebuiau sa dea o solutie.
Pai nu asta e solutia ? Mai trebuia sa primesc ceva ?
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta, interpretare SPIREA SPIREA BUNA ZIUA PA DATA DE 27/01/2014 AM AVUT UN ACCIDENT EU SI CU ALT TAXIU AM DERAPAT AN TAXIU MEU SI AL COLEGULUI AVEM AMANDOI CLIENTI .NU STAU SA MA INTIND AZI ... (vezi toată discuția)
Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Trandafir213 Trandafir213 Buna seara,ieri data de 14.12.2019 varul meu a avut un accident pe o strada din comuna,s.a ciocnit cu un căruțaș,accidentul a avut loc din cauza persoanei ... (vezi toată discuția)