Prietenul meu a decedat si in urma lui au ramas datorii neplatite la banci, una de 10000 de euro si a doua de 6000 de lei. Sunt cu executare silita si bancile sau firmele de recuperare nu stiu ca a decedat. Mentionez ce imprumuturile au fost facute prin 2007 sau 2008. nu stiu cate rate au fost platite.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca a decedat, cine plateste sau preia aceste datorii pentru ca el nu a fost casatorit niciodata si nu are nici copii. Astept raspuns !
Dac[ există moștenitori, legali sau testamentari, care au primit bunuri în urma succesiunii, aceștia au moștenit și datoriile, în limita valorii bunurilor moștenite.
Dacă nu a lăsat bunuri moștenire, nu a lăsat nici datorii.
Probabil era doar mai demult asa, dar multe banci la incheierea unui imprumut solicita si o asigurare de viata a titularului imprumutului cu prima platita in avans (beneficiarul fiind banca pentru a incheia imprumutul in cazul decesului). Nu cumva s-a incheiat o asemenea asigurare?
nu stiu ce s a incheiat atunci. stiu ca in acea perioada avea o firma de constructii, pe care a ,, suspendat o'' in 2011 sau 2012. mai sunt trei frati care locuiesc la tara si o mama pensionara. nu stiu de nicio succesiune facuta. Multumesc!
Debitor decedat
mateisorina
in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)
Credit banca
oprea_claudia
Buna ziua, in urma cu putin timp soacra a decedat, dansa a avut un cont de debit pentru pensie si un cont de credit pentru nevoi personale , de care am aflat ... (vezi toată discuția)