avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii dupa deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii dupa deces

Prietenul meu a decedat si in urma lui au ramas datorii neplatite la banci, una de 10000 de euro si a doua de 6000 de lei. Sunt cu executare silita si bancile sau firmele de recuperare nu stiu ca a decedat. Mentionez ce imprumuturile au fost facute prin 2007 sau 2008. nu stiu cate rate au fost platite.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca a decedat, cine plateste sau preia aceste datorii pentru ca el nu a fost casatorit niciodata si nu are nici copii. Astept raspuns !

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:02, 2 Septembrie 2016
Dac[ există moștenitori, legali sau testamentari, care au primit bunuri în urma succesiunii, aceștia au moștenit și datoriile, în limita valorii bunurilor moștenite.
Dacă nu a lăsat bunuri moștenire, nu a lăsat nici datorii.
Probabil era doar mai demult asa, dar multe banci la incheierea unui imprumut solicita si o asigurare de viata a titularului imprumutului cu prima platita in avans (beneficiarul fiind banca pentru a incheia imprumutul in cazul decesului). Nu cumva s-a incheiat o asemenea asigurare?
nu stiu ce s a incheiat atunci. stiu ca in acea perioada avea o firma de constructii, pe care a ,, suspendat o'' in 2011 sau 2012. mai sunt trei frati care locuiesc la tara si o mama pensionara. nu stiu de nicio succesiune facuta. Multumesc!
Nu exista coplatitor, girant ?
Daca nu are bunuri, nu vor plati rudele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat mateisorina mateisorina in ianuarie 2007 am girat o colega scoata un credit de nevoi personale.acum o saptamina a facut un infarct,decedind.am fost instiintata ca voi plati ratele mai ... (vezi toată discuția)
Credit banca oprea_claudia oprea_claudia Buna ziua, in urma cu putin timp soacra a decedat, dansa a avut un cont de debit pentru pensie si un cont de credit pentru nevoi personale , de care am aflat ... (vezi toată discuția)