avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit banca

Buna ziua, in urma cu putin timp soacra a decedat, dansa a avut un cont de debit pentru pensie si un cont de credit pentru nevoi personale , de care am aflat ulterior. Poate banca sa ne oblige sa i platim creditul avand in vedere ca nu a avut asigurare la credit si nici girant? sotul dansei este decedat si el. Prin ce articol ne poate obliga? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
oprea_claudia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:09, 6 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Soacra a lasat ceva bunuri in urma sa?
Daca da...banca poate solicita dezbaterea succesiuni, prin instanta, si executarea silita a acestor bunuri, pana la recuperarea prejudiciului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soțul acceptă moștenirea după mama lui, automat preia și creanța în limita valorii moștenite.
Dacă soțul refuză să dezbată succesiunea, nu îl poate obliga să plătească datoria.
Nu a lăsat nimic în urma dansei.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Soacra a lasat ceva bunuri in urma sa?
Daca da...banca poate solicita dezbaterea succesiuni, prin instanta, si executarea silita a acestor bunuri, pana la recuperarea prejudiciului.

Atunci sa mearga sotul la notar si sa dea o declaratie precum ca nu accepta nicio mostenire a defunctei-va ajuta notarul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune neinceputa angela222 angela222 BUNA SEARA Mi-a murit o buna prietena la virsta de 53 de ani de inima si aceasta dna avea un credit de nevoi personale si 2 carduri....dna nu avea nici o ... (vezi toată discuția)
Datorie sot decedat sabrina__cr sabrina__cr Unei cunostiinte i-a decedat sotul in urma cu un 8 luni acesta avea la momentul respectiv un credit pe care nu reusise sa-l mai achite de peste 6 ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)