avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract incheiat pe legea veche; cum se restituie ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract incheiat pe legea veche; cum se restituie garantia de buna executie?

Buna dimineata,

Avem un contract incheiat in baza OUG 34/2006 completata cu HG 925/2006. Este vorba de servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic), proiectul este predat, primit fara obiectiuni de cativa ani de zile. Autoritatea Contractanta nu a mai semnat niciodata un contract de executie pentru lucrare.

Conform HG 925/2006 art. 92 alin. (3) lit. b, garantia de buna executie se restituie in termen de 14 zile de la terminarea lucrarilor. Adica niciodata in cazul nostru.

Conform HG 395/2016 la art. 42 alin. (3) lit. b, in termen de 14 zile de la terminarea lucrarilor "dar nu mai târziu de 3 ani de la predarea respectivelor documentaţii tehnice, în cazul în care autoritatea contractantă nu a atribuit în această perioadă contractul de lucrări în cauză".

Deci, concluzionand, conform legii vechi nu se poate elibera, iar conform legii noi, se poate.

Intrebarea este: care lege se aplica? Chiar daca contractul a fost incheiat sub OUG 34/2006 si a respectat la momentul incheierii si derularii prevederile respectivului act normativ, acum nu trebuie sa respecte noile prevederi legale? Din moment ce se cere astazi restituirea acesteia?
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 10:00, 7 Septembrie 2016
Nimeni ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 925/2006 eliberarea garantiei de buna executie proiectant ? calin_andrei calin_andrei Conform art. 92 alin. (2) lit. b) \\"[u]valoarea garanţiei de bună execuţie aferentă proiectului tehnic şi/sau detaliilor de execuţie, în termen de 14 ... (vezi toată discuția)
Nr si ncs cateldestept cateldestept Cine initiaza NR si NCS, de catre cine trebuie semnate? Ce lege reglementeaza aceste probleme? (vezi toată discuția)
Documente constatatoare adibeea adibeea buna ziua va rog sa ma ajutati din nou are cineva vreun exemplu de document constatator, intocmit conform HG nr. 834/22.07.2009, art. 60 va multumesc ... (vezi toată discuția)