avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice HG 925/2006 eliberarea garantiei de buna executie ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

HG 925/2006 eliberarea garantiei de buna executie proiectant ?

Conform art. 92 alin. (2) lit. b) "valoarea garanţiei de bună execuţie aferentă proiectului tehnic şi/sau detaliilor de execuţie, în termen de 14 zile de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor executate în baza proiectului respectiv, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei".

Ce se intampla daca nu se mai executa niciodata lucrarea proiectata? Proiectantul nu are nici o culpa in acest sens, nu exista un termen limita pentru eliberarea acestei garantii ? Are proiectantul vreo actiune pentru solicitarea acestei garantii ?
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 17:21, 14 Septembrie 2013
Astazi a fost publicat pe ANRMAP o notificare cu privire la modificarea si completarea HG 925/2006 ( [ link extern ] )

"Art. 92 alin. (3), lit.c) - nouă

(3) În cazul contractelor de servicii de proiectare, autoritatea contractantă eliberează/restituie garanţia de bună execuţie după cum urmează:

c) în termen de 5 zile lucrătoare de la adoptarea deciziei de a nu se realiza execuția lucrărilor aferente proiectului tehnic şi/sau detaliilor de execuţie, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei."

Nu se stie inca cand va intra in vigoare......
excelent, multumesc de informatie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract incheiat pe legea veche; cum se restituie garantia de buna executie? calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Avem un contract incheiat in baza OUG 34/2006 completata cu HG 925/2006. Este vorba de servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic), ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie_intrebare julien_slbz julien_slbz la semnarea contractului de achizitie lucrari partile stabilesc ca modalitate de constituire a garantiei de buna executie "retineri succesive"...in ... (vezi toată discuția)