avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurate medicala.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurate medicala.

Buna ziua. As dori sa stiu in cazul in care sunt student la master si de asemenea realizez venituri ocazionale din munca fara a fi angajat cu norma intreaga sau cu jumatate de norma, in ce categorie ma incadrez conform legii asigurarilor sociale? Anume, ma incadrez in categoria elevilor/studentilor care nu datoreaza contributie la Fondul de Asigurari pentru Sanatate sau in categoria persoanelor care nu sunt salariate dar realizeaza venituri proprii si nu sunt scutite de plata asigurarilor.
Daca sunt e vorba de ultimul caz, ce fel de documente trebuie sa prezint daca inca nu mi-am depus declaratia de venit dat fiind faptul ca realizez venituri abia de cateva luni?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 15:27, 24 August 2009
cred ca nu trebuie sa platesti nimic daca esti student , oricum citeste prevederile legii 95 /2006 (art 257 parca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiez si obtin venituri uneori - sunt asigurat medical? Cristi_C Cristi_C Buna ziua. Nu stiu exact unde ar trebui sa postez intrebarea asa ca imi cer scuze daca nu am postat-o unde trebuia. As dori sa stiu in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cnas nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Am gasit in cutia postala un plic din partea CNAS Suceava, prin care fiica mea este somata sa plateasca contributia de asigurat, pentru anul ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de asigurari de sanatate din cedarea bunurilor in folosinta sunny2306 sunny2306 -pana in mai 2007 am fost angajat cu carte de munca la o societate comerciala si in acelasi timp am incasat venitruri din cedarea bunurilor in folosinta. -in ... (vezi toată discuția)