avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncalcarea demnitatii la locul de munca de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncalcarea demnitatii la locul de munca de catre angajator

Buna seara ! In urma cu un an am fost sanctionata disciplinar la locul de munca,mi-a fost scazut calificativul anual de la foarte bine la bine si in cele din urma mi-a fost desfacut si CIM disciplinar. Pentru toate aceste nedreptati ,am deschis procese in tribunal ,procese pe care le-am castigat si la care angajatorul a facut si apel . Am castigat unul dintre apeluri cu decizie definitiva,avand pe rol alte doua apeluri. In decizia procesului cu desfacerea abuziva a CIM ,judecatorul acuza angajatorul de management defectuos si hartuire cu intentie asupra mea ,desfacerea CIM fiind facuta abuziv si nelegal. Pe langa cheltuielile de judecata si plata salariilor din urma ,am cerut si despagubiri pe care le-am obtinut la proces . As dori sa stiu daca in urma acestei decizii in care directorul a fost acuzat de insasi judecatorul de caz ,de hartuire asupra mea ,as putea deschide un proces nou pentru incalcarea demnitatii mele la locul de munca ?? Vina pentru toate aceste nedreptati si razbunari ,este in totalitate a directorului . Procesele castigate sunt cu unitatea in care am lucrat ( institutie bugetara) directorul scapand fara a plati in vreun fel ,deoarece toate cheltuielile cu aceste procese sunt decontate din bugetul de stat. As vrea sa dau in judecata directorul in persoana pentru incalcarea demnitatii mele ca om si tratamentul abuziv si hartuitor la care am fost supusa timp de doi ani ,proces in urma caruia doresc sa cer despagubiri din buzunarul lui personal. Faptul ca am primit despagubiri prin decizia de desfacere a CIM poate afecta in vreun fel ? exista un termen limita in care pot deschide acest proces civil ? va multumesc si astept cu interes un raspuns .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 5 Octombrie 2016
rodica2001 a scris:

.... As vrea sa dau in judecata directorul in persoana pentru incalcarea demnitatii mele ca om si tratamentul abuziv si hartuitor la care am fost supusa timp de doi ani ,proces in urma caruia doresc sa cer despagubiri din buzunarul lui personal. Faptul ca am primit despagubiri prin decizia de desfacere a CIM poate afecta in vreun fel ? exista un termen limita in care pot deschide acest proces civil ? va multumesc si astept cu interes un raspuns .


Potrivit art. 2517 C.civ., „Termenul prescripţiei este de trei ani, dacă legea nu prevede un alt termen”.

" Prescriptia dreptului la actiune în repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita nu începe deci sa curga de la data când s-a produs paguba, prescriptia începe sa curga numai de la data când victima a cunoscut atât paguba, cât si pe cel care raspunde de ea. "
(Secţia Civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Decizia nr.2963/2011, sursa scj.ro.)
Va multumesc frumos pentru raspuns .
Faptul ca am fost deja despagubita prin castigarea procesului de desfacere a CIM , despagubire care intr-un fel sau altul ar acoperi conform legii suferinta mea pricinuita de catre angajator, imi da dreptul sa mai deschid un proces impotriva directorului ,ca persoana fizica ? Dupa cum am zis, doresc sa stiu daca directorul poate fi gasit vinovat si poate fi pus sa achite alte despagubiri din propriul lui buzunar ,pentru faptul ca a abuzat de functia lui ,sanctionandu-ma abuziv si ilegal. Exista un mod in care poate fi tras la raspundere pentru asta ?
In cazul mentionat de dvs, directorul poate fi tras la raspundere de societate.
Un pic mai explicit ,va rog . Cum poate fi tras la raspundere de societate un director ? va multumesc

Alte discuții în legătură

Accident masina Mary355 Mary355 in urma unui accident de masina (nu am fost eu sofer) am primit de la medicul legist spitalizare 30 zile in anul 2006. Fiind foarte ocupata cu alte probleme ... (vezi toată discuția)
Intrebare executare despagubiri ContSters188505 ContSters188505 Am si eu o intrebare, mai intai un scurt istoric. Am dat in judecata o firma pe legea 85/1992 si decretul lege 61/1990, in vederea cumpararii unei locuinte in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca. croco_madness croco_madness pot sa imi actionez fosta firma angajatoare in judecata pentru daune morale daca timp de 11 luni am fost eliberat din functie pe nedrept? mentionez ca in ... (vezi toată discuția)