avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ACCIDENT MASINA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ACCIDENT MASINA

in urma unui accident de masina (nu am fost eu sofer) am primit de la medicul legist spitalizare 30 zile in anul 2006. Fiind foarte ocupata cu alte probleme (incredintare,rapire minor)nu am cerut nici o despagubire.
Este prea tirziu acuma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 29 Decembrie 2007
Nu. Poti deschide o actiune in justitie pentru despagubiri. Dreptul la o asemenea actiune nu este prescris.Prescripţia dreptului la acţiune în repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicită, începe să curgă de la data cînd păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască, atît paguba cît şi pe cel care răspunde de ea. Termenul de prescriptie este de 3 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta andreea_elena19 andreea_elena19 Buna, as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Este vorba despre un accident cu avarierea unei masini. Firma de asigurari plateste asigurarea pagubitului ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie ymg24 ymg24 Cine ma poate ajuta spunandu-mi de cand incepe sa curga termenul de prescriptie, si unde gasesc ceva mai detaliat.am vazut ceva in decretul 167/1958.acolo se ... (vezi toată discuția)
Interpretare text de lege. _Alin_ _Alin_ Începutul prescripţiei extinctive Art. 2528 Dreptul la acţiunea în repararea pagubei cauzate printr-o faptă ilicită (1) Prescripţia dreptului la ... (vezi toată discuția)