avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... la ce sa ma astept?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

la ce sa ma astept?

Buna ziua,,,anul trecut prin vara,,,am lucrat la o societate de instalatii cu contract de colaborare,,,,prin septembrie,,,i-am dat patronului un avans pentru a achizitiona un autoturism in leasing,,,convenind ca ratele le va plati din cea ce prestez.
In luna martie a anului in curs,,,ma anuntat ca sunt rate restante,,,cu toate ca lucrasem si nu am luat nici un ban de la el,,,a motivat ca a incasat dar a avut probleme si a folosit banii,neputand sa achite ratele
mentionez ca leasingul e facut pe societatea lui,,,si in data de 15Aprilie mi-a luat masina,,,cat timp am folosit masina am platit eu ratele,,,acum imi cere sa platesc in continuare cu toate ca masina nu mai este la mine,,,ma tot ameninta cu tribunalul,,,ce sa fac?cum sa platesc pentru ceva ce nu este al meu si nu folosesc?Daca nu imi lua masina,,,plateam eu in continuare,,dar asa nu pot plati.
acum refuza sa-mi inapoieze diploma de bacalaureat si cea de scoala profesionala,,,i-au fost necesare ptr a incheia contractul de colaborare,,,cum imi pot recupera diplomele?si cum ma poate obliga la plata ratelor masinii??de pierdut eu am pierdut,,,avansul si ratele ce le-am platit pana in aprilie. Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
popescu geo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 22:04, 24 August 2009
Depinde de faptul daca ati incheiat un act scris sau daca aveti o dovada scrisa privind plata acelui avans si a costurilor lunare la contractul de leasing. In lipsa unui contract, nu aveti nicio obligatie de plata a leasingului, tocmai asta v-ar permite sa va recuperati sumele platite cu destinatia leasing. Nu stiu exact ce contract de "colaborare" ati incheiat, insa daca nu ati fost platit si nu exista o dovada ca ati fost platit, puteti formula o actiune prin care sa recuperati sumele ce va sunt datorate in baza contractului, proband pretentia dvs. in fata instantei.
Cu recuperarea actelor de studii, este un pic mai dificil, deoarece poate sa sustina ca nu sunt in posesia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta leasing-executare silita deab deab executare silita... Data publicarii: Luni, 4 Iulie 2011, 15:03 Va rog sa-mi dati un raspuns urgent! Cineva din familie a achizitionat in 2009 un auto marca ... (vezi toată discuția)
Dauna totala in cazul autoturismului aflat in leasing LUCk33ro LUCk33ro Ce suma are dreptul sa isi opreasca firma de Leasing de la soc. de asigurari? Ce suma revine utilizatorului? (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)