avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare avans contract leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare avans contract leasing

Buna ziua!

Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu un avans pe care l-am dat pentru a achizitiona o masina in leasing. Am fost executat silit pentru a returna bunul pentru caz de neplata a ratelor. Ma interezeaza daca pot recupera suma sau o parte din suma pe care am achitat-o ca avans pentru achizitionarea masinii, in cazul in care returnez bunul. Mentionez ca suma data ca avans depaseste 50% din valoarea masinii. Cunosc ca nu pot recupera sumele achitate ca rate si dobanzi aferente de aceea doresc un raspuns doar pentru suma data ca avans.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: djinn , utilizator 11:13, 30 Martie 2011
mda. Contractul de leasing este fascinat ca si specie. Nu puteti. Au avut ei grija sa prevada ca toate sumele achitate sunt dobandite lor. In plus, daca o luam pe alta parte, masina a fost achtata in integralitate de firma de leasing si apoi revanduta catre dvs cu rate leasing. Practic, ei si-au indeplinit obligatia de achizitionare si vanzare a bunului in rate. Culpa este a utilizatorului care nu si-a achitat ratele aferente. Ar fi bine sa va uitati in contract si sa vedeti care este suma leasingului. Este intreaga valoare (inclusv avans) de restituit sau suma fara avans in calculul ratei de leasing. Daca nu este varianta 2 ati pierdut banii...
Desi cu intarziere, raspunsul este nu.
Nu puteti recupera nicio suma platita in baza contractului. Acesta este reziliat, iar sumele achitate (inclusiv avansul) fac parte dintr-un contract care va da dreptul sa folositi masina, deci se considera ca ati folosit serviciul oferit prin contractul de leasing.
Mai multe amanunte despre executarea silita a contractului de leasing puteti gasi pe leasingportal. ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala in cazul autoturismului aflat in leasing LUCk33ro LUCk33ro Ce suma are dreptul sa isi opreasca firma de Leasing de la soc. de asigurari? Ce suma revine utilizatorului? (vezi toată discuția)
Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)
La ce sa ma astept? popescu geo popescu geo Buna ziua,,,anul trecut prin vara,,,am lucrat la o societate de instalatii cu contract de colaborare,,,,prin septembrie,,,i-am dat patronului un avans pentru a ... (vezi toată discuția)