Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Va rog sa imi dati un sfat, daca se poate.

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat. Am primit acasa la printi pentru ca acolo am domiciliul o decizie de de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca de la o dirma de recuperare "renumita" unde mi se cere sa platesc sunma de 614,92 ron, nu vad sa scrie nicaieri ce reprezinta nu stiu daca au mai venit alte scrisori deoarece nu locuiesc acolo, iar ai mei nu mai stiu ce am primit si ce nu. Am dat un e-mail sa mai se spuna ce reprezinta acea suma. A doua zi am primit alta scrisoare cu o instiintare unde mi se cere sa platesc, daca nu, in 5 zile, va veni un consultant acasa la noi. In instiintare scrie ca este vorba de un contract avut cu o firma de internet/cablu si mi-am amintit, in 2014 am stat in chirie unde am facut abonament pe numele meu, dar dupa jumatate de an m-am mutat in alta parte, solicitand celor de la firma de internet, sa imi mute contractul la noua adresa, dar nu s-a putut pt ca exista deja un contract acolo cu restante de la fostul chirias. Am luat legatura cu domnul, datele acestuia avandu-le de la firma de internet, sa rezolve pt ca nu pot sta fara cablu si internet dar nu a rezolvat nimic. Mai era solutia ca eu sa inchid contractul meu sa platesc lunile ramase din contract si apoi sa platesc datoria celui restant sa fie la zi si aveam contractul lui. Nu am vrut asa ceva si am renuntat pur si simplu fara sa mai platesc mai ales ca eram mutata deja in noua locuinta.
As vrea sa stiu daca este normal ca un consultant de la o firma de recuperare sa vina acasa?
Daca se poate sa ma indurmati ce sa fac, nu e o suma mare, poate pentru unii, dar pentru mine este si nu as vrea sa platesc ceva ce nu am folosit plus taxe si penalizari puse de cei de la firma de recuperare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:45, 11 Septembrie 2016
Vă puteți trezi cu ei acasă dar asta este o metodă abuzivă de lucru. Ce puteți face este să le comunicați că nu datorați bani pentru servicii neprestate și să nu le dați nici o sumă de bani. O să fie insistenți dar după un timp o să vă lase în pace.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata din partea unei societati de recuperari Andreii Gheorghe Andreii Gheorghe Problema mea este urmatoarea : acum aprox 15 luni am anulat contractul cu o firma de internet datorita unor probleme dintre administrator si acestia . Acum ... ... (vezi toată discuția)
Restanta plata abonament firma cablu tv- abonament prelungit abuziv miky89 miky89 Buna ziua, In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui contract de cablu hollyc hollyc 1. In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare cablu cu o anumita firma 2. In anul 2009 am achizionat un apartament nou in care m-am mutat in dec.2009 ... (vezi toată discuția)