avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restanta plata abonament firma cablu TV- abonament ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restanta plata abonament firma cablu TV- abonament prelungit abuziv

Buna ziua,
In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu se poate rezilia decat in iulie 2011, pentru ca acest contract expira abia atunci. Daca vreau totusi sa reziliez, fac cerere si se reziliaza, dar platesc lunile pana la incheierea contractului (iulie 2011). Am facut acea cerere insa nu am primit niciun nr de inregistrare, si doar intr-un singur exemplar pe care l-am lasat acolo. Din martie si pana in iulie am beneficiat de cablu de la rcd-rds, deci nu am platit pe cel de la canal s.. L-au smuls de la usa in aprilie, iar in iulie a venit notificare ca trebuie sa platesc suma de x, ceea ce inseamna lunile restante. Am platit, iar in 2012 imi vine notificare prin posta ca avem de plata 1144,90 lei.
Azi am sunat la EOS sa ii intreb ce am de plata si sa scap de ei, si mi-au zis ca aceasta suma inseamna restante sept 2011 - iunie 2012 (din nou mi s-a prelungit fara sa ma instiinteze, desi facusem cerere de reziliere si nici nu mai aveam cablu la usa).
Sunt de acord sa platesc macar valoarea pe un an al abonamentului prelungit abuziv (ceea ce inseamna in jur de 300 ron), dar fara penalitati.
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:18, 19 Aprilie 2013
Verificati intai ce reprezinta suma pretinsa.
Faceti intai o sesizare la ei ( la firma de cablu) scrisa.. luati macar acum nr de inregistrare, scrieti ca ati depus cerere de reziliere si in mod eronat v-au prelungit abonamentul, depuneti o copie dupa chitant cu care dovediti plata pana in iulie 2011.
Daca nu reusiti sa rezolvati problema, plangeti-va in scris protectiei consumatorului.

Cum dovediti in caz de judecata ca ati depus cerere de reziliere ?

Nu am cum sa dovesesc, de aceea sunt dispusa sa platesc valoarea facturilor pe un an...
Care nici macar nu mi-au venit prin posta, nu m-a sunat nimeni ca am ramas restanta, macar stiam ce am de facut.
Dar nelamurirea mea este:
Daca am ramas martie-aprilie-mai-iunie-iulie 2011 restanta, am ramas fara cablu la usa, si am platit totul la sfarsit, de ce mi-au mai prelungit contractul? Mai ales ca atunci cand am platit restanta, am facut iar cerere, din nou fara nr de inregistrare. Am crezut ca asa se procedeaza la ei.
Mergeti intai si vorbiti la firma de cablu, apoi depuneti o reclamatie la protectia consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract rds nicole_moise nicole_moise Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am un contract de internet fix si cablu de la rds-rcs inheiat pe o perioada de un an. (in dec 2011) De curand ... (vezi toată discuția)