avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil din Romania printr-un organ dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil din Romania printr-un organ dintr-un alt stat

Va rog sa ma lamuriti daca pot sa vand un imobil situat in Romania la un notar dintr-o alta tara din UE, de ex. din Spania (in conditiile in care si viitorul cumparator se afla tot in Spania)? Sau este obligatoriu sa ne deplasam amandoi in Romania ca sa incheiem tranzactia la un notar din RO?

Am inteles ca ambasadele/consulatele nu autentifica astfel de acte.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
josephine_cointreau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:59, 14 Septembrie 2016
Nu se poate asa ceva. Nu puteti vinde decat la notar puiblic in Romania , fie dvs personal . fie prin procura data la Consulatul Romaniei din tara respectiva unde va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare ap Camerado Camerado Buna ziua .Am un apartament in București pe care vreau sal vind (donat)lui fii-miu .Problema este ca eu și soțul locuim in Japonia și nu putem ajunge in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament - unul dintre proprietari nu e in tara honey23 honey23 Buna seara, Doresc sa cumpar apartamentul parintilor mei si din pacate unul dintrei ei nu este in tara. Apartamentul este intabulat dar nu stiu cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)