avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Indemnizatie Consilier Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Indemnizatie Consilier Local

Aș dori daca se poate o lamurire mai exacta privind legislatia si calculul indemnizatiei de consilier local. Am inteles ca indemnizatia pentru o sedinta a consilierului este de 5 % din salariul primarului avut in 2013. Numarul maxim de sedinte pentru care consilierul poate fi platit este de 3 sedinte pe luna respectiv 1 sedinta ordinara plus 1-2 sedinte de comisii de specialitate. EXEMPLU : -.salariul primarului in 2013 a fost de 2633 lei, iar 5% din 2633 = 132 lei/sedinta.
.- in data de 25.08.2016 am avut o sedinta de comisie de specialitate unde in aceasta sedinta de lucru am verificat si avizat 4 proiecte de hotarare initiate de primar. In data de 31.08.2016 am avut sedinta ordinara unde ne-am adunat toti consilierii de la cele trei comisii si am aprobat prin HCL fiecare proiect initiat de primar. INTREBARE:
-. pentru sedinta de comisie de specialitate si pentru sedinta ordinara pot sa primesc indemnizatia de 264 lei ( 132lei/sedinta X 2 sedinte ) ?
Va multumesc. Astept daca se poate sa-mi comunicati si actele normative.
Cu stima, Nelu Floca

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:18, 15 Septembrie 2016
Pentru anul 2016 undemnizatia de sedinta a unui consilier local este de 5% din indemnizatia actuala a primarului. Doar pentru anul 2015 era acea raportare la indemnizatiile primarilor la 31.12.2013, anul acesta nu mai exista stipulat asa ceva. In situatia dvs trebuie sa primiti indemnizatie pentru doua sedinte, una de comisie si una de consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie consilier local flocanelu flocanelu Conform Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, art 34 alin (2) arata ca : - * indemnizatia de sedinta pentru membrii consiliului local care participa ... (vezi toată discuția)
Articolul 61 privind indemnizația de consilier local,din ordinul ... nelufloca nelufloca ARTICOLUL 61 privind Indemnizația de consilier local,din Ordinul 25/2021 pentru aprobarea modelului orientativ al statutului unităţii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilier local Andreimariamagdalena Andreimariamagdalena In cazul in care tatal unui consilier local a murit iar consilierul lipseste de la sedinta fiind plecat in localitatea de domiciliu pentru inmormantare in ... (vezi toată discuția)