Buna Ziua am si eu intrebare.Sunt persoana fizica autorizata si imi desfasor activitatea intr-un IFN.Primesc salariul in cont bancar.Deoarece am o datorie la fisc,ANAF,mi-a facut poprire la banca si acum am ambele conturi blocate,al 2 lea cont fiind pentru alocatia de stat.Intrebarile mele sunt:mi se poate face porpire pe drepturile salariale?a 2 a intrebare:banca mi-a retinut din alocatia de 84 lei a copilului suma de 15 lei pentru constituire poprire,ulterior,mi-a deblocat acest cont insa suma disponibila este de 69 lei.Deci,banca nu trebuie sa-mi returneze si cei 15 lei,retinuti?
Va multumesc
Aici intervine din pacate comisioanele Imorale (caci ilegale nu sunt din pacate ) respectiv banca considera ca face omului un serviciu prin faptul ca opreste acei banci in contul creditorului respectiv anaf in acest caz.Totusi pentru o mai buna solutionare a problemelor dvs va sfatuiesc sa consultati un avocat specializat in astfel de spete ,oricum si din primul cont in mod normal credoitorul nu are dreptul sa retina decat 1/3 din venit,iar daca sunt mai multe datorii insumate retinerile nu trebuie sa depaseasca mai mult de jumatate din venitul dvs.
Mult succes!
Comisionul este ilegal dacă nu a fost notificat clientul cu 2 luni înainte să fie introdus. De asemenea, dacă este cont special de alocație, este și imoral, sumele respective nu sunt urmăribile silit, implicit nu se poate înființa poprire.