Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire ANAF

Buna Ziua am si eu intrebare.Sunt persoana fizica autorizata si imi desfasor activitatea intr-un IFN.Primesc salariul in cont bancar.Deoarece am o datorie la fisc,ANAF,mi-a facut poprire la banca si acum am ambele conturi blocate,al 2 lea cont fiind pentru alocatia de stat.Intrebarile mele sunt:mi se poate face porpire pe drepturile salariale?a 2 a intrebare:banca mi-a retinut din alocatia de 84 lei a copilului suma de 15 lei pentru constituire poprire,ulterior,mi-a deblocat acest cont insa suma disponibila este de 69 lei.Deci,banca nu trebuie sa-mi returneze si cei 15 lei,retinuti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:14, 16 Septembrie 2016
Aici intervine din pacate comisioanele Imorale (caci ilegale nu sunt din pacate ) respectiv banca considera ca face omului un serviciu prin faptul ca opreste acei banci in contul creditorului respectiv anaf in acest caz.Totusi pentru o mai buna solutionare a problemelor dvs va sfatuiesc sa consultati un avocat specializat in astfel de spete ,oricum si din primul cont in mod normal credoitorul nu are dreptul sa retina decat 1/3 din venit,iar daca sunt mai multe datorii insumate retinerile nu trebuie sa depaseasca mai mult de jumatate din venitul dvs.
Mult succes!
Comisionul este ilegal dacă nu a fost notificat clientul cu 2 luni înainte să fie introdus. De asemenea, dacă este cont special de alocație, este și imoral, sumele respective nu sunt urmăribile silit, implicit nu se poate înființa poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume anaf lungu2016 lungu2016 ANAF-ul mi-a pus poprire pe toate conturile bancare pe care le detin, de la mai multe banci, sumele reprezinta cheltuieli judiciare si amenzi judiciare. Am ... (vezi toată discuția)
Card de salariu blocat costachegoga costachegoga Buna ziua, Sunt executat silit de catre un executor judecatoresc, drept pentru care mi-au blocat cardul de salariu. Mi s-a trimis la serviciu poprire pe 1/3 ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)