avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament sau ..titlu de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament sau ..titlu de proprietate?

buna ziua, va rog, dc se poate sa ma lamuriti :
1 pe paza .titluu de proprietate pe gradina si casa(constructii si gradini) se poate *da drept* copiillor .
2. In cazul meu. Parinti au casa a tara si nu e intabulata pe ei, a mostenit-o prin act de mina cu acceptul surorii sale prin despagubire. Acum se deruleaza obtinerea titluili de proprietate . Mai trebuie intabulata pe el dc are titlu pt a o putea dona /lasa mostenire?
3. Tata fiind bolnav nu stim dc traieste pina se elibereaza titlul si /sau intabularea . Poate sa lase unui copil partea lui prin act de mina?fara a avea alt document decit acel act de mina prin care a mostenit?, Mama traieste si ea
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:50, 17 Septembrie 2016
Buna seara,
1. Dreptul de proprietate prin mostenire nu se poate constata a exista decat prin act notarial sau de catre instanta.
Nu exista acte de mana sau incheiate la primarii la dezbaterea succesiunilor.
2. Daca tatal traieste pana la finalizarea dezbaerii succesiunii de pe urma bunicilor acesta poate dispune, dupa bunul plac, de bunul mostenit instrainandu-l cui doreste.
3. Daca tatal decedeaza pana atunci, la mostenirea bunicilor vin nepotii prin reprezentare dezbatandu-se, in acelas timp, si mostenirea de pe urma tatalui.
PANA LA DEZBATEREA SUCCESIUNII, tatal nu poate dispune de bunburile ce ar intra in patrimoniul sau prin mostenire.
Repet, NU EXISTA ACTE DE MANA in dezbateri succesorale cu exceptia testamentelor olografe care pot dispune doar pentru cotitatea disponibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)