avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit context

Este vorba despre legea coruperii de minori. Nu am inteles prea multe din ea deoarece pe diferite site-uri gasesc explicatii diferite si ma gandesc ca aici stie sa'mi explice cineva.
Acum.. E vorba despre mine si prietena mea, eu am 19 ani iar ea are 16, imediat 17. Nu am facut nimic inca, nu am intretinut relatii sexuale, doar ca mama ei este cert convinsa ca eu am intretinut cu ea. Poate sa'mi faca ceva? Daca urmeaza sa intretin relatii sexuale cu ea in viitor pana face 18 ani, poate sa ma acuze de corupere de minori? Tin sa mentionez ca este intr'un proces de divort in momentul de fata, ea avand ceva personal cu mine si cu tatal ei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:39, 28 Septembrie 2016
Fapta nu ar constitui infracțiune.
Deci chiar daca as intretine relatii sexuale cu ea, si mama ei ar incerca sa ma dea in judecata, nu ar avea pentru ce, zic bine?
Pe unele site'uri am vazut ca la corupere de minori intra cazurile in care persoana respectiva nu are 15 ani impliniti.
Mihaita1937 a scris:
Daca urmeaza sa intretin relatii sexuale cu ea in viitor pana face 18 ani, poate sa ma acuze de corupere de minori?

Coruperea sexuala a minorilor este una si Actul sexual cu un minor este alta.

La Coruperea sexuala a minorilor subiectul pasiv (persoana vatamata) este minorul care nu a implinit varsta de 13 ani.

La Actul sexual cu un minor subiectul pasiv (persoana vatamata), in varianta tip a infractiunii este minorul care nu a implinit varsta de 15 ani.

Exista si o varianta agravata cand varsta minorului este intre 13 si 18 ani, la care cerinta infractiunii este ca :
Fapta [...], comisă de un major cu un minor cu vârsta între 15 şi 18 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi dacă:
a) minorul este membru de familie al majorului;
b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziţia sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situaţia deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situaţii de dependenţă;
c) fapta a pus în pericol viaţa minorului;
d) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.


Daca nu va incadrati in texetle de mai sus, nu se pune problema unei fapte penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Dacă o minoră de 14, respectiv 15 ani este într-o relație ... Giulia162 Giulia162 Dacă o minoră de 14, respectiv 15 ani este într-o relație cu un adult de 20 de ani dar nu întrețin nici un fel de relații sexuale, se pot încadra ca ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori victorrr victorrr Am o relatie stabila cu un baiat de 16 ani, de vreo 7 luni, (eu fiind tot baiat,20 de ani), ne intelegem foarte bine si toate au fost la locul lor pana au ... (vezi toată discuția)