avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Export pentru prelucrare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Export pentru prelucrare

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatorul caz:
O firma A din UE ( din tara AA) inregistrata in scopuri de tva in romania prin reprezentant fiscal, achizitioneaza marfuri in romania din UE si din romania, dar trimite si din tara ei de resedinta marfuri in romania, marfuri care urmeaza sa fie trimise catre o tara non UE pentru a fi prelucrate acolo. Ulterior prelucrarii marfurile se intorc in tara de resedinta a firmei A(in tara UE unde are sediul social). Va rog sa ma ajutati cu informatii in ce priveste fluxurile, documentele necesare si regimul TVA.
Marfurile achiztionate de A in Romania din alt stat UE sunt facturate pe codul de TVA romanesc al firmei A. Marfurile pe care le achizitioneza in Romania din romania (de la o alta pers inregistrata in scopuri de tva in romania) dar care urmezaa sa fie exportate ar trebui facturate tot pe codul de tva romanesc al firmei A?
Cand pleaca la export spre prelucrare aceste marfuri cu ce documente trebuie sa plece din romania? Se fac autofacturi de pe codul de tva romanesc catre codul de tva din tara AA al firmei A?
Marfurile pe care firma A le trimite in romania din tara AA pentru a fi exportate spre prelucrare in tara non ue vin din tara AA in romania pe baza de autofactura de la codul de tva din AA catre codul de TVa din Romania al tirmei A?
Multumesc mult, orice informatie imi este de ajutor

Alte discuții în legătură

Export la vama din ro de o firma din ue Vlajoaga Robert PFA Vlajoaga Robert PFA Am urmatoarea problema: Firma A din Romania Cumpara un bun din UE. Il prelucreaza si factureaza bunul plus prelucrarea firmei B din Franta dar il pune la ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Tva import-export crs_conta crs_conta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: O firma din Romania, platitoare de TVA, doreste sa importe din diverse tari (membre sau ... (vezi toată discuția)