avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament cu titlu particular
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament cu titlu particular

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe minecu o problema legata de testament. Anul trecut vecina mea mi-a lasat prin testament cu titlu particular autentificat la notar, cu 10 zile inainte sa moara un apartament. Nu avea mostenitori rezervatari.Am facut succesiune si am obtinut certificatul de mostenitor. Vecina mai avea niste locuri de veci pe care dorea sa le doneze altcuiva dar nu a mai apucat, iar documentele sunt in posesia mea. Nepoate vecinei de sora doreste sa ma dea in judecata pentru casa. Intrebarea este urmatoarea: trebuia chemata si ea la succesiune?Mentionez ca urmeaza sa-i inmanez actele pe locurile de veci.Poate nepoata sa faca succesiunea separat pe locurile de veci sau trebuia atunci cand am facut succesiune pe apartament? Poate avea castig de cauza in instanta? multumesc!
Cel mai recent răspuns: anomis85 , utilizator 21:42, 5 Octombrie 2016
Buna seara,,
Ce v-a lasat prin testament este al dumneavoastra.
Nepoata poate sa faca un supliment la masa succesorala privind acele bunuri imobile.
Va multumesc! Aceasta vrea sa imi deschida proces pt casa. Are vreo sansa??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor anirc anirc Buna ziua. Iata problema mea: In anul 2009 a murit tatal meu. In casa am descoperit ca matusa lui cu care locuia mi-a lasat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire nepoata de var ContSters91450 ContSters91450 Doresc sa supun discutiei colegilor de pe forum urmatoarea speta: O persoana s-a adresat unui notar public cu solicitarea de a deschide succesiune de pe urma ... (vezi toată discuția)