avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate

Tatalui meu , in 2003 , i-a fost eliberat un titlu de proprietate pentru o suprafata de teren ramasa mostenire de la parintii lui in urma decesului succesiv al acestora . La momentul respectiv , primariei de comuna i-au fost prezentate de catre tatal meu toate documentele solicitate si necesare ( titlul de proprietate initial , testament , decizie judecatoreasca definitiva + expertiza tehnica topo etc ) , in baza carora respectiva primarie a intocmit procesul verbal initial de punere in posesie pe baza caruia i-a fost eliberat titlul de proprietate pe numele sau de catre institutia abilitata la acea vreme. Acum 3 ani tatal meu a decedat si mostenirea a fost dezbatuta . In aceasta perioada am gasit cumparator pentru suprafata de teren ramasa mostenire de la tatal meu insa nu am putut efectua intabularea la OCPI ( act necesar vanzarii ) deoarece ACUM s-a constatat ca procesul verbal initial de punere in posesie / pretitlul a fost gresit intocmit de primaria comunei respective , greseala constand in inscrierea eronata in pretitlu a numerelor unor parcele si / sau tarlale ( ex : in loc de 315 s-a inscris 316 , in loc de 83 s-a inscris 85 ) fara ca suprafetele respective sa fie gresite , totusi ! In acest moment , primaria de comuna refuza sa faca ( conform legii si indicatiilor OCPI judetean) rectificare de corectare a pretitlului eronat completat de catre ea astfel incat OCPI judetean sa poata efectua in baza lor de date a corecturilor si sa permita intabularea terenului respectiv in vederea finalizarii vanzarii . Secretarul primariei afirma ca nu e " treaba lor " sa faca - in conditiile legii - corectarile respective ( desi Ord.700 / 2014 ii obliga ) iar OCPI judetean nu poate face nici o modificare in baza lor de date fara actele intocmite si aprobate de primaria de comuna prin secretarul primarie . CE SE POATE FACE IN ACEASTA SITUATIE PENTRU REZOLVAREA ACESTEI PROBLEME SI CORECTAREA ERORII SAVARSITE DE PRIMARIA DE COMUNA ???
Cel mai recent răspuns: elviec , utilizator 20:49, 19 Decembrie 2016

O sa reformulez intrebarea intr-un mod mai simplu : care este , din punct de vedere legal , entitatea juridica care poate corecta erorile dintr-un Proces-verbal initial de punere in posesie ( pretitlu ) in urma caruia a fost emis un titlu de proprietate cu erori materiale de inscriere ?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Adriantot, moderator
Entitatea juridica
este OCPI in baza art. 235 din Regulamentul de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, aprobat prin Ordinul directorului Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 700/2014, publicat în Monitorul Oficial în data de 31.07.2014.
FACE OPCI ACEASTA CORECTARE DAR PE BAZA UNEI ADRESE INTOCMITE DE COMISIA LOCALA DE FOND FUNCIAR CONDUSA DE PRIMARUL LOCALITATII.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare materiala pretitlu petrica_pascal petrica_pascal Care este , din punct de vedere legal , entitatea juridica care poate corecta erorile dintr-un Proces-verbal initial de punere in posesie ( pretitlu ) in urma ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate. cum se rectifica un nume in actul initial? cdga_2007 cdga_2007 Intr-un act de proprietate a unei suprafete de pamant arabil a fost trecut gresit,numele mamei mele (de fapt initiala tatalui) Care sunt pasii pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Lacy58 Lacy58 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sau sa-mi dati un sfat ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: Am mostenit eu si fratele meu un imobil si un teren ... (vezi toată discuția)