avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pachet alimentar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pachet alimentar

Buna ziua. Am si eu o problema a carei rezolvare nu o mai gasesc la DGASPC sect 3, de o luna ma tot plimba pe drumuri. In primavara 2015 am primit un pachet alimentar pentru persoanele cu venituri reduse. Actele au fost depuse in martie 2015, luna in care eu am fost in somaj si nu aveam alte venituri impozabile(am o adeverinta de venit de la ANAF din data de 05.03.2015 care atesta acest lucru). In data de 01.03.2015 mi-a incetat contractul de munca conform prevederilor 65(1) din Codul Muncii. De somaj am beneficiat din data de 09.03.2015 pana in data de 24.03.2015 cand m-am angajat. In momentul in care am depus actele la DGASPC absolut NIMENI nu mi-a spus ca trebuie sa depun si actele cu veniturile pe luna anterioara(iar acest fapt nu este stipulat nicaieri pe site-ul primariei sect 3 sau dgaspc) si eu am fost declarata eligibila pentru a primi ajutorul alimentar.
In luna septembrie 2016 am primit un plic care ma informa ca am de restituit suma de 120 lei reprezentand contravaloarea pachetului alimentar din primavara 2015 ca urmare a declararii unor venituri mai mici decat cele reale. Mentionez ca eu nu am declarat veniturile, ci am adus actele care mi s-au cerut (adeverinta de somaj, adeverinta de venit de la anaf care sa demonstreze ca nu am venituri) si nuNU am fost informata ca trebuie sa declar si veniturile din luna februarie(venituri care au ajuns la suma de 1800 lei brut deoarece am avut lichidarea si plata concediului neefectuat la firma respectiva). Cand am primit scrisoarea, am fost la DGASPC sa ma informez i mi s-a spus ca am fost gasita cu venituri de 1800 lei pe FEBRUARIE si sunt buna de plata. Le-am aratat ca in momentul in care eu am depus actele nu aveam venituri si ca nicaieri nu scrie ca trebuie sa declar veniturile pe luna anterioara depunerii cererii si ca parerea mea e ca in momentul in care am depus actele trebuia sa fiu informata ca lipsesc acte cu privire la luna anterioara, nu sa fiu declarata eligibila. Au spus ca se vor informa cu privire la problema mea si ca ma vor contacta in 2-3 zile. Acest lucru nu s-a intamplat, am fost eu iar dupa o saptamana si mi-au spus ca inca nu stiu nimic concret si sa astept sa ma contacteze dansii. Am mai asteptat alte doua saptamani, iar astazi (06.10.2016) cand m-am prezentat din nou mi-au spus ca eu sunt vinovata ca nu am adus actele pentru veniturile din februarie, ca sunt buna de plata si daca nu platesc este problema mea (asta in conditiile in care eu aveam termen 30 zile sa platesc iar doamnele de la DGASPC m-au plimbat 30 zile pe drumuri). Va rog sa ma lamuriti a cui este vina in acest caz. Pe site-urile DGASPC si Primarie sect 3 nu scrie nicaieri ca actele trebuie sa dovedeasca veniturile din luna ANTERIOARA depunerii actelor.
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Conditie lilicrin lilicrin De ce mi s-a spus ca trebuie sa aiba ultimile 12 luni lucrate fara intrerupere pentru a beneficia de somaj nu mai este valabil art. 34 cf caruia \\"1) ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere a copilului Alex.Larisa Alex.Larisa Bună seara. Am și eu o nelămurire. Băiețelul meu a împlinit vârsta de doi ani în martie, iar pana în februarie am beneficiat de indemnizație de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa iau prenatal dupa somaj mihaelacristi mihaelacristi buna acum sunt in somaj p un an de zile dupa cun pt itr in prenatal si ce acte imi trebui..dar eu ib iulie nasc ce obtiuni am ..Multumesc (vezi toată discuția)