avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie copil

Buna ziua.Sotia a nascut pe data de 4 martie 2016 si a primit ca indemnizatie suma de 800 ron.Zilele trecute a primit acasa o decizie prin care i se spune ca suma pe care o primeste este de 798 ron.Nu trebuia totusi sa se mareasca, dupa noua lege? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 8 Octombrie 2016
Incepand cu 01.07.2016, cuantumul minim al indemnizatiei pentru CCC este de 1063 lei.

Potrivit art.2 alin.2 din OUG 111/2010, indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Incepand cu 01.05.2016 , salariul minim brut pe ţară garantat în plată este de1250 lei , ceea ce implica un cuantum minim al indemnizatiei de 1063 lei.

Puteti sesiza ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
email : secretariat@mmanpis.ro

sau

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie copil cu handicap IuliaPaul IuliaPaul Buna ziua, Care este formula de calcul a indemnizatiei dupa data de 1 iulie la persoanele care se afla in CIC cu handicap de la 3-7 ani. Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere a copilului vlad_aurelian vlad_aurelian buna seara. ma numesc vlad si este pentru prima data pe un forum. daca am gresit cu ceva va rog nu ma injurati. am si eu o mica problema. sotia mea pe 24 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea noua byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri: 1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare ... (vezi toată discuția)