avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie legea noua
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie legea noua

Buna ziua.
Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri:

1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare dupa concediu crestere bebe 1, urmand sa nasc in luna august. Indemnizatia bebe 1 este de 850 lei...cum se va calcula indemnizatia noua, 85% din veniturile de ultimele 12 luni si nu "poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară,adica mai mare decat prima indemnizatie si anume 1.062,5 lei acum de la 1 mai?
Eu inteleg ca nivelul indemnizaţiei va fi majorat, potrivit actului publicat recent, cu 1.062,5 lei pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi...dar la mine sarcina este singulara, este valabila aceasta indemnizatie si pentru mine? Sau va fi tot 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni chiar daca reiese muuult mai mica decat salariul minim...

Multumesc

Cel mai recent răspuns: byanca1984ro , utilizator 15:32, 7 Mai 2016
Incepand cu 01.07.2016, cuantumul minim al indemnizatiei pentru CCC va fi de 1063 lei.

Daca din calculul celor 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului reiese o suma mai mica decat 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, atunci veti primi o indemnizatie egala cu 1063 lei.
Multumesc , imi faceam griji ca daca am fost in CCC 1 si nu am realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni nu ma mai incadrez la indemnizatia 2...
Perioada in care ati fost in CCC pentru primul copil este perioada eligibila pentru CCC al doilea copil. Altfel spus, se ia in considerare la calculul celor 12luni.
Va multumesc din suflet, multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii indemnizatie crestere copii brastj brastj Buna ziua! M-ar interesa sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Sunt titular intreprindere individuala, insa nu am optat pentru plata contributiei la ... (vezi toată discuția)
Indemnizațiile pentru copiii gemeni GeorgeConstantin09 GeorgeConstantin09 Au dreptul ambii copii la indemnizatie dacă provin d într-o sarcină gemelara? (vezi toată discuția)
Indemnizatie celalalt parinte gemeni doinadr doinadr Buna ziua, As dori sa stiu care este indemnizatia pentru acea luna a tatalui in cazul in care are 2 copii gemeni? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)