Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda din cauza unor dividende neincasate

am o prietena pensionara ,cu o pensie de aproximativ 400 de lei care a beneficiat in cadrul acestei pensii de retete medicale cu reducere de 90% . DE curand a primit o scrisoare de la casa de asigurari cum ca le datoreaza 1100 de lei deoarece a declarat ca nu are venituri in afara de acea pensie si ei au primit de la anaf o adresa cum ca a beneficiat de dividente anuale si in acest caz avea dreptul la retete compensate doar cu 75% ... Mentionez ca ea figureaza cu dividente anuale dar nu a primit nici un ban de nincaieri pt aceste dividente ,de cand le are .Societatea unde are aceste actiuni nu este de gasit ,este vorba de peco bacau ,unde a intrebat ,nimeni nu a putut sa o ajute cu nici o informatie legata de aceste dividente de care ea chipurile s-ar fi bucurat .Am auzit ca sunt mai multe cazuri de pensionari in aceasta situatie dar marea majoritatea au platit de frica sa nu fie actionati in judecata sau executati asa cum li s-a spus cand au cerut explicatii despre ce este de facut ,executarea fiind intr-un termen scurt .La functionarii statului esti tratat cu lipsa de respect daca le ceri ajutorul sa-ti spuna ce este de facut ,persoana este disperata ,va rog sa ma ajutati !!
Astfel de aparari pot fi facute pe calea unei contestati la executare care se poate formula in cazul in care asupra veniturilor din pensie se instituie o poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cnas recuperare sume necuvenite StefanL61 StefanL61 In 8 februarie 2017 am primit de la CNAS o notificare pentru returnarea unor sume intrucat as fi beneficiat necuvenit de prevederile Programului pentru ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din dividende George Stancu George Stancu Buna ziua. Incepind de acum trei ani SC-ul la care am 100 de actiuni,o firma importanta de asigurari, a inceput sa aibe profit si pe cale de consecinta ... (vezi toată discuția)
Pot fi scutita ce plata datoriei casmb ? aristide.elena aristide.elena Salut ! Am de plata la ANAF suma de 1100 lei in care intra si dobanzile. Este reclamata de CASMB pt asigurari de sanatate, incepand din 2011. Eu nu am avut ... (vezi toată discuția)