avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din dividende

Buna ziua.

Incepind de acum trei ani SC-ul la care am 100 de actiuni,o firma importanta de asigurari, a inceput sa aibe profit si pe cale de consecinta repartizeaza dividende.
Am primit anual putin peste 400 de lei pentru (putinele mele) actiuni.
Mentionez ca sint pensionar din sistemul public,din 2007 cu venituri numai din pensie.Specific ca aceste actiuni le-am achizitionat cu ocazia constituirii acestei societati(parca prin 2005) si deci nu provin din "marea privatizare(cuponiada) din mandatul dl.N.Vacaroiu.

Intrbarea mea este daca trebuie sa achit si pentru acest venit cass , eu fiind asigurat prin Casa Natinala de Pensii care vireaza lunar si direct la Sanatate cei 5.5% din valoarea pensiei ce depaseste 740 lei.

In cazul cind trebuie platit cass si pentu acest venit din dividende poate aveti amabilitatea sa-mi spuneti :
- cum se calculeaza suma;
- cum se face plata si unde;
- cind se face aceasta plata avind in vedere ca dividendele,evident,se distribuie pentru profitul anului anterior.

Multumesc anticipat pentru lamuririle ce sigur se va gasii cineva de specialitate sa mi le transmita.

Cu stima.
George Stancu / 22.10.2013
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 21:14, 22 Octombrie 2013
Stimate Domnule Stancu,

Nu platiti CASS si CAS la veniturile obtinute din dividente repartizate, obligatoriu platiti impozit pe vanit 16 % pentru ca sunteti pensionar deci nu obtineti venituri exclusiv din dividente.
Fac exceptie la plata CAS persoanele care au venituri exclusiv din dividende şi se încadrează în plafonul de venit de minimum 4 salarii medii brute/an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende si costuri Mario-100 Mario-100 Care sunt costurile aferente dividendelor si ordine in care acestea se aplica in 2011, eu stiu asa: Profit brut -16% = profit net Parte din profitul net ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociat unic ElenaLuisa ElenaLuisa Va rog sa-mi spuneti daca un asociat unic care ridica dividende este obligat sa plateasca contributia la fondul de pensii. Daca da, la ce suma se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)